Radiation Island. Cum arată primul joc românesc de tip survivor (VIDEO)

Data: 30/01/2015 | Autor: .

Radiation-Island-Atypical GamesCompania romanească Atypical Games, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de jocuri pentru dispozitivele mobile, a lansat Radiation Island, primul lor joc de supravieţuire. Disponibil în App Store, acesta introduce jucătorii într-o realitate alternativă unde trebuie să lupte pentru supravieţuire, într-un mediu ostil, totul parte dintr-un experiment misterios.

Jucătorii trebuie să îşi folosească inteligenţa şi inventivitatea în această lume nouă şi misterioasă, nu numai pentru a supravieţui ci şi pentru a reveni în lumea reală. Motorul grafic și gameplay-ul seamănă cu Far Cry 3, însă întreaga interfaţă a fost creată în România.

Simulatorul Radiation Island spune povestea unui soldat care a fost martor al experimentului Philadelphia din anii 50. Acesta dispare și apare pe o insulă ciudată din arhipelagul japonez unde trebuie să se lupte cu zombie, foști soldați americani sau foști soldați japonezi.

Jucătorii trebuie să lupte pentru supravieţuire, într-un mediu ostil, unde trebuie să se apare pe timpul zilei de prădători, animale sălbatice și pe timpul nopții de zombies. Jocul este de tipul Open World și are o durată efectivă de aproape 50 de ore și peste trei hărți bine detaliate.

Atypical Games a anuntat, totodata, ca va lansa un al doilea joc, pe segmentul de luptă tip transformers, în a doua parte a anului.

Atypical Games este cel mai cunoscut dezvoltator de jocuri premium de luptă cu avioane şi tancuri, create pentru dispozitive mobile şi a primit în 2013 premiul Apple Design Award pentru simulatorul de zbor Sky Gamblers: Storm Raiders. Seria Sky Gamblers este cel mai puternic IP de pe mobil, la nivel mondial, pe segmentul jocurilor premium de luptă cu avioane.

Conform datelor de piaţă, veniturile totale din industria jocurilor pentru mobil au atins în 2014 valoarea de 24 miliarde dolari. În App Store, 9 din 10 aplicaţii care au adus cele mai mari venituri au fost jocuri. În 2014, din numărul jocurilor noi, cele premium reprezintă 6%, restul de 94% fiind jocuri gratis. 90% din veniturile încasate anual în App Store sunt din jocuri gratuite, 46% din această sumă fiind realizate din doar 0.22% din numărul total de utilizatori mobili.