Razer Blade 14, cel mai puternic laptop de gaming de 14 inci din lume

Data: 16/06/2021 | Autor: .

Razer a lansat noul laptop Razer Blade 14, un model care utilizează procesorul AMD Ryzen™ 9 5900HX și dispune de cele mai rapide display-uri de 14 inci, totul în cea mai compactă carcasa de gaming de 14 inci. Razer afirmă că este cel mai puternic laptop de gaming de 14 inci din lume.

După o pauză de trei ani, Razer Blade 14 a revenit sub forma primului Razer Blade cu un procesor AMD integrat, și nu oricare, ci AMD Ryzen™ 9 5900HX cu 8 nuclee, astfel oferind cea mai bună performanță în gaming din clasa sa.

Noul Razer Blade 14 va oferi, de asemenea, multiple opțiuni de plăci video și display-uri, cele mai puternice opțiuni fiind NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, respectiv display-ul Quad HD de 165Hz, toate acestea fiind ambalate în cea mai compactă carcasă de laptop de gaming de 14 inci din lume. În completarea performanței de top vin și caracteristicile marca Razer care au pozitionat laptopurile Razer Blade ca fiind unice, aici fiind incluse iluminarea Razer Chroma RGB la nivel de tastă, sunetul dinamic THX® Spatial Audio și o multitudine de porturi pentru a face viața de zi cu zi mai ușoară.

Razer Blade 14. Ultra-puternic

Procesorul AMD Ryzen™ 9 5900HX cu 8 nuclee și 16 fire de execuție are o frecvență de boost de până la 4,6 GHz, ce-i permite să abordeze cu ușurință chiar și cele mai intense sarcini de procesare și să reducă latența în jocuri. Noul Blade 14 cu AMD Ryzen™ nu oferă doar cea mai mare putere brută de calcul din clasa sa, ci o face într-un mod eficient energetic, rece și silențios, oferindu-le utilizatorilor până la 12 ore de autonomie, astfel încât aceștia să poată petrece mai puțin timp lângă priză și mai mult timp în mișcare.

Blade 14 utilizează cele mai noi GPU-uri pentru laptop din seria NVIDIA GeForce RTX 30, cea mai avansată opțiune fiind chiar puternicul GPU de laptop NVIDIA GeForce RTX 3080. Construită pe arhitectura NVIDIA Ampere, seria RTX™ 30 oferă performanțe îmbunătățite de ray tracing și funcții avansate de Inteligență Artificială pentru a crea lumi mai captivante vizual. În plus față de performanțele grafice îmbunătățite, seria GeForce RTX 30 dispune de o suită de tehnologii Max-Q, cum ar fi Dynamic Boost, Whisper Mode 2.0 și un BAR redimensionabil, aceste funcții permițându-i lui Blade 14 să rămână silențios, dar mortal.

Ultra-rapid

Pentru a oferi o fidelitate vizuală pe măsura puterii de procesare, Blade 14 oferă cele mai rapide ecrane de 14 inci pentru gaming de pe piață. De la Full HD 144Hz și până la Quad HD 165Hz, ambele panouri de nivel IPS oferă o acoperire excelentă a culorilor, ajungând până la 100% SRGB pe panoul Full HD și până la 100% DCI-P3 pe panoul Quad HD. Rata mare de reîmprospătare a ambelor panouri, asociată cu tehnologia integrată AMD FreeSync™ Premium, oferă o experiență de joc clară și fluidă. Pentru a asigura o experiență unitară pentru toți utilizatorii, fiecare panou este calibrat individual din fabrică pentru maximum de precizie de culoare.

Ultra-subțire

Continuând moștenirea design-ului compact de top în industrie, Blade 14 are o carcasă realizată integral din aluminiu frezat cu precizie și anodizat cu o suprafață neagră mată ce asigură un finisaj uniform, plăcut la atingere și rezistent la zgarieturi. Pentru a face Blade 14 nu doar subțire, ci și compact de-a întregul, dimensiunile carcasei au fost reduse la doar 0,66 ”x 8,66” x 12,59”- ceea ce îl face cel mai mic laptop de gaming de 14 inci din lume. Pentru a realiza acest lucru, Blade 14 utilizează sistemul unic al Razer de răcire pe bază de vapor chamber, în loc de sistemele voluminoase și ineficiente bazate pe conducte de căldură, pe care le folosesc alte laptopuri de gaming.

Camera etanșată sub vid din Blade 14 folosește lichid vaporizat pentru a disipa căldura departe de componentele importante, și utilizează simultan două ventilatoare cu profil foarte subțire, fiecare dintre acestea având 88 de pale cu o grosime de doar 0.1 mm, la fel de subțire ca un fir de păr, pentru a trage aer rece înăuntru și pentru a împinge aerul fierbinte afară, astfel asigurându-se că atât procesorul principal cât și unitatea grafică pot funcționa la capacitate maximă, rămânând în același timp reci.

Razer Chroma RGB

Pe marginea de sus a display-ului se află o cameră web 720p cu o imagine clară, pentru ca utilizatorii să poată prelua apeluri video când lucrează departe de birou, ce beneficiază de un senzor IR pentru o conectare sigură și fără probleme prin intermediul Windows Hello. Tastatura este pusă în evidență de iluminarea Razer Chroma RGB care poate fi personalizată la nivel de tastă astfel încât să afișeze oricare dintre cele 16,8 milioane de culori disponibile în Razer Synapse.

Pe lateralele tastaturii se regasesc difuzoarele puternice, care pot fi reglate prin tehnologia integrată THX Spatial Audio, astfel încât să ofere un sunet perfect pentru gaming, filme sau muzică. Pe marginile laterale ale lui Blade 14 se află o mulțime de porturi, inclusiv două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-C cu Power Delivery, două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A pentru conectarea dispozitivelor cu mufă clasică, un port HDMI 2.1 pentru conectarea ușoară la seturile media din sălile de conferință și o mufă de 3,5 mm pentru un sunet 3D captivant cu THX Spatial Audio.

Readus în scenă pentru a revoluționa lumea gamingului din nou, Blade 14 este laptopul suprem de gaming de 14 inci, care oferă cele mai bune caracteristici posibile indiferent de categoria care este analizată, de la putere de procesare și până la fidelitate vizuală, mobilitate și versatilitate. Este laptopul de referință printre cele bazate pe procesor AMD.

Joacă. Reîncarcă. Repetă.

Alături de Blade 14, Razer a anunțat și primul său încărcător pe bază de nitrură de galiu (GaN), încărcătorul Razer USB-C GaN. Folosind tehnologia de ultimă generație GaN, noul încărcător este perfect pentru gameri, prosumatori și pentru cei aflați adesea în mișcare. Oferind până la 130W de putere combinată de încărcare către cele două porturi USB-C și cele două porturi USB-A, încărcătorul le permite utilizatorilor să-și încarce smartphone-ul, tableta sau laptop-ul, fiind în același timp suficient de mic pentru a fi introdus cu ușurință într-un buzunar.

Tehnologia GaN prezentă în noul încărcător nu este doar mai eficientă în ceea ce privește dimensiunea și capacitatea de încărcare în comparație cu un încărcător obișnuit pe bază de siliciu, ci și în ceea ce privește performanța termică, ceea ce se traduce într-un risc redus de supraîncălzire sau scurtcircuitare a dispozitivelor conectate. Încărcătorul Razer USB-C GaN oferă siguranța că gamerii și prosumatorii pot rămâne mereu conectați și alimentați atunci când sunt în mișcare.