RCS & RDS a testat internetul la 100G

Data: 27/09/2012 | Autor: .

RCS & RDS a testat tehnologia 100G  intre orasele Bucuresti si Oradea, pe o distanta de peste 700 km. Aceasta permite transferul datelor la viteze de 10 ori mai mari decat in prezent. In plus,  permite companiei sa aduca, in aceeasi retea, un numar mult mai mare de clienti si, in acelasi timp, sa aloce clientilor mai multa banda pentru internet.

Testarea a fost finalizata in luna august a acestui an si a fost realizata in parteneriat cu 3 vendori: ECI Telecom – care a furnizat echipamentele DWDM – si Cisco si Juniper, care au asigurat routerele IP. Acest tip de testare 100G, cu echipamente furnizate de 3 vendori, este primul la nivel global, afirma compania, intr-un comunicat de presa.

Aceasta tehnologie i-ar putea permite infrastructurii companiei sa suporte aplicatii si servicii avansate, mari consumatoare de largime de banda.

“Un client RCS & RDS aflat in reteaua in care am facut testele, ar putea utiliza de pe-acum internetul pentru aplicatii care ar fi disponibile abia peste 10 ani. Nu putem gandi de-acum aceste aplicatii, dar stim cata banda ar consuma acestea”, spune Silviu Georgescu, Technical Manager RCS & RDS.