RCS&RDS a introdus Comedy Central Extra si patru noi canale HD

telecomandaRCS&RDS si-a modificat marti grila de programe TV, lansand Comedy Central Extra, History HD, Viasat Nature/ History HD, Eurosport HD şi Eurosport 2 HD. Totodata, au fost scoase din grila televiziunile VH1 şi Film Café.

Comedy Central Extra difuzează seriale originale, animaţie şi stand-up comedy.

In privinta celor doua canale HD Eurosport, decizia introducerii in grila vine dupa ce RCS&RDS si Eurosport au semnat un nou acord privind transmiterea programelor Eurosport.

Introducerea in grila a televiziunilor de documentare History HD si Viasat Nature/ History HD era o masura asteptata de multa vreme, cele doua canale fiind difuzate pana in prezent in varianta SD.

RCS&RDS nu a comentat pana la aceasta ora scoaterea din grila a televiziunilor VH1 si Film Cafe.

In cazul VH1 – o televiziune deţinută de compania Viacom International Media Networks (VIMN) -, RCS&RDS a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la expirarea, pe 31 decembrie 2013, a contractului privind distribuţia VH1 în reţeaua RCS&RDS.

Pe de altă parte, Film Café – care a fost scoasă la rândul său marţi seară din grila RCS&RDS – este o televiziune aflată în portofoliul companiei Chello Central Europe. Film Café s-a lansat în România pe 1 decembrie 2012, înlocuind televiziunea Romantica.