Reactia UPC in controversa privind serviciul UPC Wi-Free

Data: 17/02/2015 | Autor: .

upcUPC ne-a transmis un punct de vedere cu privire la articolul “De ce iti merge prost internetul de la UPC”, legat de calitatea serviciului UPC Wi-Free.

Intr-un material transmis redactiei, Liviu Băltoi, partner AnyMedia Group afirma, recent, ca adevaratul motiv pentru care iti merge prost internetul de la UPC este ca acest serviciu este activat automat pe toate routerele cu WIFI date in custodie clientilor lor, fara a le cere acordul in prealabil.

„Odata cu acest serviciu, se activeaza o retea pentru orice alt client UPC, ceea ce inseamna ca nenumarati oameni se pot conecta la routerul tau (pana la 249 de calculatoare!). Conexiunea impartita cu alti clienti UPC are ca rezultat un trafic crescut de date, suportat in totalitate de tine, ceea ce implica costuri suplimentare date de un consum crescut de energie (de pe website-ul UPC: “transferul de date prin intermediul Wi-Free duce la o usoara crestere a consumului de energie”), alt lucru care nu face obiectul contractului cu UPC”, explica acesta.

Mai multe amanunte cititi AICI.

Asa cum v-am promis, va prezentam si reactia UPC:

  1. Serviciul UPC Wi-Free este gratuit si nelimitat: UPC nu percepe niciun fel de taxa pentru acest serviciu, de care se pot bucura exclusiv clientii de internet ai companiei.
  2. Reteaua Wi-Free este complet separata si securizata, este o retea distincta de reteaua privata a clientului si nu exista niciun fel de interferente intre cele doua. Atat autentificarea utilizatorilor cat si traficul de date pe UPC Wi-Free sunt criptate intre router si dispozitiv cu o cheie unica de criptare, protocolul fiind cel mai sigur cu putinta disponibil in acest moment pe o conexiune de internet (WPA2 – Enterprise)
  3. Reteaua UPC Wi-Free este configurata pe modemurile de internet UPC, dar mentionam ca serviciul este activat de fiecare client in parte, prin intermediul contului My UPC si setarea unei parole Wi-Free
  4. Banda retelei UPC Wi-Free (10 Mbps download si 2 Mpbs upload) este provizionata aditional de banda contractata de clientii UPC (spre deosebire de alte servicii similare de pe piata). Utilizatorii serviciului gratuit UPC Wi-Free nu impart banda cu alti utilizatori Wi-Free conectati la routerul UPC aflat in custodie.
  5. Performanta serviciului de internet poate fi masurata de clienti in orice moment, cu un test de viteza pe cablu (pentru a evita interferentele din mediu care pot afecta viteza resimtita pe Wi-Fi). Activarea si utilizarea UPC Wi-Free nu afecteaza in niciun fel performanta serviciului de internet contractat de clienti.
  6. Pe un modem, la nivelul retelei UPC Wi-Free nu se pot conecta mai mult de 5 clienti simultan (sub nicio forma nu se pot conecta 250 de clienti, cum se mentioneaza in articol)
  7. Pe nicio pagina a website-ului oficial UPC nu exista informatia mentionata in articol, aceea ca “transferul de date prin intermediul Wi-Free duce la o usoara crestere a consumului de energie”. Dimpotriva, UPC mentioneaza in sectiunea FAQ ca Wi-Free nu duce la cresterea consumului de energie (consumul este acelasi ca atunci cand clientul foloseste Wi-Fi)