Realitatea bate filmul SF! Cum vom deveni partial roboti (VIDEO)

Data: 21/04/2015 | Autor: .

cyborg

Realitatea bate filmul SF! Tot mai mulţi oameni aleg să devină cyborgi, adică parţial roboţi. Îşi implantează microcipuri pentru a-şi creşte abilităţile fizice şi intelectuale. Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au dezvoltat chiar o terapie electrică a creierului, care ne-ar face mai creativi.

Potrivit expertilor de la Kaspersky Lab, sute de oameni şi-au implantat cipuri pentru eficientizarea activitatilor zilnice precum controlul incuietorilor usilor, achizitiile online si accesarea computerelor printr-o miscare a mainii.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au dezvoltat chiar o terapie electrică a creierului care ne-ar face mai creativi.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul de specialitate Cortex, expertii au folosit o doză scăzută de curent electric pentru a spori undele numite oscilaţii alfa, unde care sunt create în mod natural de către creier atunci când, de exemplu, visăm cu ochii deschişi.

Creativitatea a fost apoi măsurată cu ajutorul unui test care se numeşte ”testul de toleranţă şi de gândire creativă”, o unealtă specifică şi general acceptată pentru a cuantifica această trăsătură.

Iar rezultatele au arătat că stimularea electrică a creierului a crescut nivelul de creativitate cu aproape 10 procente.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.