Review Dyson Pure Cool Me BP01. Un ventilator si purificator de aer ingenios

Data: 5/07/2022 | Autor: .

Review Dyson Pure Cool Me BP01

Dacă vrei să îți cumperi un ventilator care să te răcorească cât de cât în această vară extrem de călduroasă și cauți un gadget compact, pe care să poți să îl amplasezi oriunde, să fie silențios și în același timp să curețe și aerul, atunci o bună variantă poate fi Dyson Pure Cool Me BP01.

Trebuie spus din start că Dyson Pure Cool Me BP01 nu e un produs ieftin. Costă între 1200 și 1800 de lei, depinde de unde îl cumperi. Și mai avem o precizare de făcut. Acesta nu este un review sponsorizat, pur și simplu am căutat în piață un produs pentru ce aveam nevoie și am ajuns la el.

Ce am căutat, de fapt? Un ventilator silențios, care să purifice și aerul, și pe care să îl folosesc în camera copilului, acolo unde să montezi un aer condiționat ar fi prea mult. Mă interesa un produs optim, pe care copilul să nu îl strice ușor, care să nu fie zgomotos și care să ofere un aer ceva mai curat și, bineințeles ventilat mai ales pe timp de noapte.

Am ajuns la Dyson Pure Cool Me BP01 după ce am căutat intens câteva zile un produs care să aibă ambele funcții, de ventilator si purificator de aer. Mă interesa un produs compact, pe care să îl poți amplasa oriunde și care să ofere performanță. Atenție, pe piață există tot felul de gadgeturi ieftine și proaste. Unul dintre ele are și reclamă la TV. Pui apă în el și îți dă aer rece. O prostie fără valoare. L-am văzut, l-am testat și nu e nimic altceva decât un ventilator bine marketizat dar fără niciun fel de eficiență.

Dyson Pure Cool Me BP01 m-a atras în primul rând cu forma specială. Aerul iese prin fantele de sus, nu are decât un buton și are o construcție optimă pentru a nu reprezenta un pericol pentru copii.

M-a interesat să aibă o putere cât de cât optimă pentru o cameră mică, iar acesta asta oferă. E capabil să ventileze până la 43 mp, având 10 viteze.

M-a interesat apoi să fie silențios și chiar este, mai ales pe treptele 1-4. Oferă numai 43.5 dB, ceea ce îl face plăcut mai ales noaptea, când am vrut ca cel mic să nu îl simtă.

Și este destul de economic. Consumă numai 40 W, cât un bec, astfel că nu reprezintă o problemă financiară precum un aparat de aer condiționat.

M-a atras, bineințeles, și faptul că are telecomandă, pe care o amplasezi magnetic pe suprafața lui, și că are un display pe care vezi în ce treaptă de viteză ești și care este starea filtrului.

Dyson Pure Cool Me BP01  e și purificator de aer

Un alt argument pentru care l-am ales este și faptul că este, în același timp, și purificator de aer. Are un filtru generos, cam scump dar eficient, care capteaza automat poluarea si gazele invizibile cu ochiul liber si le elimina cu sistemul inteligent de filtrare HEPA si carbon.

Filtrul este compus dintr-un strat de carbon activat si unul HEPA, din fibra de sticla. Impreuna, capteaza gazele si 99,95% din particulele ultra-fine din aer.

Apropo de fluxul de aer – un element interesant este modul în care îl concentrează acolo unde îți dorești, prin mișcarea laterală, controlată din telecomandă, și prin mișcarea manuală a capacului de deasupra.

 

Concluzii

Dyson Pure Cool Me BP01 e un gadget care face bine ceea ce își propune. Ventilează aerul și îl și curăță. Ne-a plăcut și funcția de programare, care setează funcționarea intre 15 minute si 9 ore.

Gadgetul e simplu și ușor de folosit. Cred că acesta este cel mai mare avantaj. Schimbarea filtrului e simplă, doar apeși pe două butoane, scoți capacul și apoi filtrul.

Pe ecranul LCD afli exact când trebuie să îl schimbi. Am înțeles că, în funcție de nivelul de utilizare, poate să te țină până la 9 luni.

Altfel spus, Dyson Pure Cool Me BP01 este un gadget optim, puțin cam scump, dar care își face bine treaba. E silențios, curăță aerul și nu ocupă mult spațiu. În plus, este inofensiv pentru copil, ceea ce, pentru noi, a reprezentat un argument esențial în decizia de achiziție.

În oferta celor de la Dyson veți găsi și alte tipuri de ventilatoare&purificatoare. Dincolo de dimensiuni, singura diferență notabilă este că celelalte oferă acces la o aplicație dedicată prin care poți să îl controlezi de pe telefon.

Dacă vă interesează produsul Dyson Pure Cool Me BP01 îl găsiți pe acest LINK.