Review Espressor Nespresso Creatista Plus. Atunci când nu vrei să faci compromisuri la cafea

Review Espressor Nespresso Creatista Plus. Atunci când nu vrei să faci compromisuri la cafea

Review Espressor Nespresso Creatista Plus. Atunci când nu vrei să faci compromisuri la cafea

Să bei o cafea bună este o experiență similară cu cea a degustării unui vin bun, a pufăitului unui trabuc de calitate, a savurării unei fripturi preparată așa cum trebuie. Sunt doar câteva exemple de mici plăceri ale vieții pe care e absolut normal să ți le îndeplinești. Să bei acasă o cafea bună poate fi însă, de cele mai multe ori, o misiune aproape imposibilă. În general espressorul este de vină dar și cu cafeaua poți avea suprize. Vă prezentăm astăzi o soluție optimă, cu un raport preț-calitate pe măsura brandului. Nespresso Creatista Plus este vârful de gamă în espressoarele vândute de Nespresso în România.

Am ajuns la Nespresso Creatista Plus după ce am testat majoritatea produselor din gama Nespresso. Suntem la al doilea produs achiziționat și asta pentru două motive – primul – face cafeaua bună, iar al doilea – pentru că este puternic și arată bine.

Nu avem nicio relație comercială cu Nespresso, astfel că acest review este pur și simplu o experiență de consumator.

De ce am ales acest produs și nu altul din gama Nespresso? Ar fi multe motive, dintre care pe primul loc se află look-ul special. Este un produs din inox, cu un design care îmbină într-un mod elegant clasicul și modernul. Stă bine pe orice blat de bucătărie. Sau poate într-o sală de ședințe.

În al doilea rând, am ales Nespresso Creatista Plus pentru puterea acestui espressor. Are 19 bari și 1600 W, astfel că prepară rapid (este gata de preparare în numai 3 secunde) și în condiții optime orice tip de băutură, de la un simplu ristretto la un spectaculos latte macchiato.

Cu acest aparat poți prepara retete de cafea clasice (ristretto, espresso si lungo) si retete de cafea cu spumă de lapte proaspat (cappuccino, café latte, latte macchiato, flat white)

Nespresso Creatista Plus mai are un avantaj. Are un rezervor de apă de 1,5 litri, absolut suficient chiar și dacă ești un băutor înrăit de cafea.

Și mai e un aspect important. Poate cel mai relevant.

Pentru a prepara o cafea, nu trebuie să faci altceva decât să ridici maneta din partea superioară, să pui capsula de cafea și să apeși pe start. În câteva secunde, vei avea o cafea aromată, excelentă.Se vede performanța oferită de cei 19 bari ai aparatului.

Odată setată băutura dorită, sistemul de control al temperaturii va face ca apa sa ajunga la nivelul optim extrem de rapid.

Procesul de extractie Nespresso creeaza o spuma a cafelei incomparabil de densa si onctuoasa. Dincolo de faptul ca espressorul iti va spune exact in ce ordine trebuie sa pui cafeaua si laptele, daca vrei o bautura specială, iți permite și să faci spumă de lapte la nivel de barista profesionist pe care s-o folosești la orice îți dorești. Simplu, rapid și ușor de controlat.

Nu îți mai rămâne decât să înveți să îți faci propriile modele de design ale cafelei.

Interesant și important este faptul că, după fiecare folosire, aparatul va elimina capsula folosită în recipientul intern de depozitare a capsulelor utilizate si astfel va permite introducerea unei noi capsule de cafea. Simplu și eficient.

CE PRIMEȘTI ÎN PACHET

Espressor-ul Nespresso Creatista Plus vine într-o cutie elegantă, împreună cu o latieră baristă, necesară pentru a realiza creatiile Latte Art.

De asemenea, primești și un un set cadou cu o selectie de 14 capsule de cafea pentru a descoperi profilul aromatic al cafelelor Nespresso.

INTERFAȚĂ SIMPLĂ ȘI UȘOR DE FOLOSIT

Nespresso Creatista Plus vine cu un display suficient de mare pentru interfața simplă și ușor de folosit. Ai două butoane. Unul de start/cancel și altul multifunctional, cu ajutorul căruia setezi ce tip de cafea vrei să prepari, cât de mare să fie, cât de fierbinte etc.

Dincolo de modul de preparare a cafelei clasice (ristretto, espresso si lungo), poți să setezi steamerul automat să îți ofere diverse tipuri de băuturi cu lapte, în genul Latte Art. Poți să setezi, printre altele, patru texturi diferite ale spumei de lapte. Tot din meniu, poți să activezi sistemul de curățare asistat.

Ne-a plăcut și faptul că aparatul se închide automat după 9 minute, astfel că nu trebuie să fii atent la acest aspect.

DESPRE CAPSULE

Nespresso Creatista Plus oferă un mod simplu de preparare a cafelei grație sistemului de capsule din aluminiu.

Sigilate ermetic, acestea pastreaza intacte, pana in momentul extractiei in ceasca, prospetimea si aromele cafelei.

In acest fel, cafeaua este protejata de actiunea oxidativa a oxigenului din aer si a luminii, capsula pastrand intacte prospetimea si cele mai fine note aromatice ale cafelei timp de 12 luni.

Un alt mare atuu este că ai la dispoziție zeci de tipuri de cafea, atât cu cofeină cât și fără. Ai de unde alege și, în plus, Nespresso lansează periodic ediții limitate de tipuri de cafea din toată lumea. E o adevărată plăcere să le încerci, să le savurezi.

Legat de prețuri, o capsulă costă, în medie, 2-2,5 lei. E la prețul unei cafele de la un dozator. Calitatea este însă incomparabilă.

Chiar dacă, la prima vedere, prețul este destul de mare, faceți-vă un calcul și vedeți cam câți bani dați pe lună pe o cafea obișnuită, măcinată sau boabe. O să vedeți că s-ar putea să ieșiți mai bine cu Nespresso.

Asta dacă vă place să beți o cafea de calitate și nu sunteți consumatori de cafea obișnuită, la cel mai mic preț.

E ca atunci când mergi în supermarket să alegi o sticlă de vin. Poți alege un vin mai ieftin, de consum. Sau poți să mai pui 10 lei și să savurezi un vin bun, fără să ai surprize legate de gust.

Daca te intereseaza sa-l cumperi, il gasesti pe acest LINK la cel mai bun pret.