Review GadgetReport.ro. Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE, ceasul all inclusive

Review GadgetReport.ro. Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE, ceasul all inclusive

Dacă vrei să îți cumperi un smartwatch, GadgetReport.ro îți prezintă astăzi un gadget excelent, ceasul inteligent Samsung Galaxy Watch Active 2 în versiunea LTE. Pe lângă faptul că se conectează atât la telefoanele cu Android cât și la iPhone-uri, smartwatch-ul îți permite să folosești serviciul Number Share, de la Orange, astfel că îl vei putea folosi și pe post de telefon.

Ceasul de 44 mm are un ecran de 1,4 inchi cu rezoluția de 360 x 360 pixeli.

Display-ul se vede bine, indiferent de nivelul de luminozitate, iar aspectul general este unul elegant. Ne-a plăcut forma subțire, robustă, cu ecranul care acoperă toată partea frontală, astfel că marginea de oțel abia dacă se vede. Este un plus semnificativ față de generația Gear S3, cu care am ales să-l comparăm.

Culorile oferite de ecranul lui Galaxy Watch Active 2 LTE sunt bine definite, cu un negru curat și cu caractere care se văd clar, mult mai bine decât la generațiile anterioare de smartwatch-uri Samsung.

Ceasul poate fi controlat prin ecranul touchscreen și cu cele două butoane din dreapta, unul pentru comenzi și altul pentru home. Butoanele ies puțin în afară, astfel că sunt ușor de apăsat.

Galaxy Watch Active 2 este rezistent la praf și mai ales la apă, astfel că poți să îl folosești când înoți la piscină sau la mare. Va trebui însă să îi schimbi cureaua pentru că, în standard, vine cu una din piele fină, și n-ai vrea s-o strici, de exemplu, cu apa sărată.

Dincolo de look-ul special, Galaxy Watch Active 2 se remarcă prin ecosistemul Tizen, un software care, în sfârșit, reușește să se ridice peste nivelul Apple Watch.

Icon-urile aplicațiilor sunt bine definite, ușor de apăsat, iar ideea rotiței digitale, de pe marginea ecranului, este una excelentă. La Gear S3, nu de puține ori coroana rotativă s-a blocat din cauza prafului, transpirației, a faptului că nu o foloseam foarte mult.

Galaxy Watch Active 2 LTE  se remarcă, totodată, prin conectivitatea excelentă, cea mai bună oferită până acum de sud-coreeni. Modelul testat de noi include LTE, astfel că este capabil să înlocuiască cu succes un telefon mobil, prin serviciul Number Share, oferit exclusiv de Orange.

Am conectat, astfel, ceasul la un smartphone Samsung Galaxy S10 5G și, prin intermediul aplicației My Orange, am clonat practic numărul de telefon direct pe ceas, astfel că am putut apela direct de pe smartwatch, fără să mai avem nevoie de telefon.

Soluția Number Share este ideală atunci când, de exemplu, rămâi fără baterie la telefon sau când mergi la alergat sau în alte locuri în care n-ai vrea să iei cu tine și telefonul.

Dincolo de conectivitatea LTE, ceasul este dotat cu modul Wi-Fi, astfel că se conectează la rețeaua wireless de acasă sau de la birou, și cu un GPS bine calibrat care măsoară, printre altele, distanțele parcurse și efortul fizic.

Dincolo de apeluri și de mesajele de pe telefon, pe ceas poți primi o gamă largă de notificări, în special din zona social media, astfel că nu va mai trebui să scoți de fiecare data telefonul pentru a citi mesajele de pe Linkedin, Facebook sau Whatsapp.

Ceasul are, bineînțeles, și o alarmă pe care o poți seta cum îți dorești și îl poți folosi inclusiv ca player pentru muzică, dacă îl asociezi cu căștile Bluetooth.

Spațiul de stocare, de 4Gbnkim,m , este unul suficient, din punctul nostru de vedere, pentru câteva mii de piese muzicale.

Dincolo de ascultat muzică, poți folosi Galaxy Watch Active 2 LTE și pe post de telecomandă, atât pentru televizor cât și pentru smartphone, atunci când, de exemplu, asculți muzica de pe Spotify.

Dincolo de Spotify, ai pe ceas preinstalate aplicații precum Twitter, YouTube și Google Translate. Astfel că, de exemplu, poți să comanzi prin microfonul de pe ceas o anumită căutare pe telefon sau pe Youtube.

Cu Google Translate vei putea, instant, să traduci dintr-o limbă în alta și chiar să îți afișeze textul pe ceas, o facilitate foarte bună atunci când, de exemplu, te afli într-o țară în care nu reușești, sub nicio formă, să te înțelegi cu interlocutorii tăi.

Unul dintre aspectele cu care Galaxy Watch Active 2 LTE iese în evidență este modulul de fitness tracker.

Prin intermediul Samsung Health, ceasul îți va măsura, printre altele, pașii parcurși, viteza, ritmul cardiac și parametrii somnului. De la alergat la mersul cu bicicleta, înot, hiking și alte activități, vei fi la curent cu parametrii activității sportive, iar acest lucru te va face să îți dorești să fii și mai performant.

În ceea ce privește autonomia, Galaxy Watch Active 2 LTE  ține destul de mult pentru un astfel de gadget. În testele realizate de noi, dacă îl folosești doar pentru notificări, va rămâne activ aproape 2 zile. Dacă îl vei folosi și pentru activitatea sportivă, să înregistreze, de exemplu, peste o oră de alergat sau alte sporturi, seara va trebui să îl pui la încărcat.

Cert este că autonomia este cu aproape 3 ore mai bună decât cea oferită de Apple Watch sau de Fossil Gen 5. Îl poți încărca de la padul dedicat sau chiar de la un telefon compatibil, precum Samsung Galaxy S10 5G, smartphone-ul cu care, credem noi, face cea mai bună pereche.

Samsung Galaxy Watch Active 2 în versiunea LTE poate fi o soluție excelentă. Are, fără îndoială, cel mai bun raport preț-calitate de pe piață. Îl poți cumpăra de AICI la cel mai bun preț.