Review GadgetReport.ro. Cum se comportă un smartwatch de 109 lei!

Oxo smartwatch

Pe piaţa românească au apărut zeci de modele de smartwatch, dintre care am ales să testăm unul dintre cele mai ieftine, modelul “no name” Smart Watch, vândut pe internet la preţul de 120 de lei şi pe care l-am găsit într-un magazin Auchan la preţul de 109 lei, vândut sub brandul “Oxo Smart Watch”.

La acest preţ, nu vă aşteptaţi la o experienţă pe măsura Apple Watch sau Samsung Gear S2. Vorbim de un smartwatch ieftin, cu o performanţă pe măsura specificaţiilor.

20160416_085940Ceasul are o carcasă din plastic, un ecran color touchscreen LCD TFT cu rezoluţia de 128×128 pixeli şi o curea din cauciuc, destul de rezistentă. Ecranul nu arată rău, este foarte luminos, iar sunetul este puternic, relatează GadgetReport.ro

Nu ştim ce capacitate are bateria, singurele informaţii disponibile fiind că rezistă până la 3 ore în regim de convorbire şi 160 de ore în stand-by. Smartwatch-ul se încarcă prin mufa USB de la laptop, PC sau un încărcător de telefon.

OXO Smart Watch se conectează la telefon destul de repede, dovadă testul video de mai jos, fiind identificat de telefon cu apelativul “smart watch”. Din momentul în care l-aţi conectat, ceasul va deveni un adevărat hands-free pentru telefon, având microfon şi difuzor.

De exemplu, când vă aflaţi la volan, veţi putea răspunde direct de pe smartwatch şi veţi auzi destul de bine convorbirea în difuzorul incorporat, fără să mai trebuiască să folosiţi telefonul.

20160417_180300OXO SmartWatch are câteva aplicaţii interesante precum cronometru, alarmă şi pedometru. Printre altele, o să vă măsoare numărul de paşi parcurşi, o să vă avertizeze când aţi stat prea mult pe scaun şi că trebuie să beţi mai multe lichide.

Ceasul vă monitorizează şi somnul, calculând cât aţi dormit şi dacă v-aţi răsucit prea mult în pat, cu alte cuvinte dacă aţi avut un somn liniştit sau nu.

Marea problemă a acestui produs o reprezintă ecranul touchscreen care nu răspunde foarte bine la comenzi. Au fost momente în care, încercând să accesăm diverse funcţii de pe ceas, a trebuit să apăsăm de mai multe ori pentru ca ecranul să preia comenzile.

În rest, produsul pare optim din punct de vedere software, fără să se blocheze sau să se deconecteze de la bluetooth, cel puţin în perioada în care l-am testat.

Vedeţi în clipul video de mai jos unboxing-ul OXO Smart Watch şi primele impresii.