Review Kingston KC2500. UN SSD care îți transformă laptopul în avion

Data: 31/05/2021 | Autor: .

Ai un laptop sau un desktop de acum 4-5 ani și simți că performanța nu mai e la nivelul la care l-ai cumpărat? E la fel ca la telefoane, pe măsură ce trec anii tehnologia evoluează, iar gadgeturile pe care le folosești au nevoie de un upgrade. Pentru laptop sau PC, în 2021 este esențial să ai o memorie de minim 16 GB de RAM și un SSD de ultimă generație. La acest capitol, Kingston KC2500 este o soluție cu un raport preț-calitate foarte bun.

SSD-ul Kingston KC2500 este un produs de nouă generație care oferă viteze de transfer mult mai rapide decât un SSD obișnuit. Cu un hard-disk clasic nici nu are sens să îl comparăm.

Cel folosit de noi, un SSD de 1TB, NVMe™ PCIe Gen 3.0, M.2, promite o viteză de citire de pana la 3500 MB/s si scriere de pana la 2900 MB/s.

Este, cu adevărat, un best buy sau avem parte doar de un artificiu de marketing?

Kingston KC2500, usor de instalat

Primul gând a fost să îl punem pe un laptop. Avem un HP cu un SSD ceva mai vechi, de acum 4 ani, și am decis să îl înlocuim cu acest Kingston KC2500.

Instalarea a fost simplă. Pur și simplu am scos SSD-ul vechi și l-am pus pe cel nou. Atenție, Kingston KC2500 nu vine cu un șurub dedicat astfel că va trebui să îl folosiți pe cel din configurația laptopului.

Bineînțeles că anterior am clonat sistemul de operare de pe SSD-ul vechi pe cel nou cu un adaptor extern, pe USB 3.0.  Am folosit pentru asta Acronis True Image OEM, un software dedicat care instalează foarte rapid.

În numai 10 minute, aveam clonat tot SSD-ul vechi, în condițiile în care avea cam 430 GB ocupați cu windows și alte fișiere.

Din momentul în care i-am dat power, laptopul a pornit instant, windows-ul încărcându-se în 2 secunde.

 

 

Ulterior, i-am făcut câteva teste de viteză, iar rezultatele au fost excelente. Cu CrystalDiskMark am obținut 2267 mb/s la citire și 2185 mb/s la scriere.  Contează, bineînțeles, că HP-ul folosit are 16 GB de RAM și un procesor destul de rapid.

Ce ne-a mai plăcut la acest Kingston KC2500 este faptul că este foarte silențios. Nu se aude niciun zgomot suspect, niciun fâșîit, nimic care să îți creeze probleme. Și, în plus, nu s-a încins suplimentar.

Cum se comportă Kingston KC2500 pe un desktop

Pentru a instala Kingston KC2500 a trebuit să folosim un adaptor, neavând un slot M.2 pe placa de bază. Am folosit un Axagon PCEM2-1U NVME M.2 PCIE și, odată pus pe placă, PC-ul, un Dell l-a văzut instant ca un hard extern.

Am repetat clonarea SSD-ului și, apoi, din BIOS, l-am setat să booteze direct de pe acest SSD.

Aceeași experiență în materie de viteză am avut-o și pe dektop. Față de un HDD, acest SSD NVME înregistrează viteze de 5-6 ori mai mari. Am reușit să obținem 2000 mbs la scriere și 1900 mpbs la citire, astfel că toate programele se deschid rapid, iar editarea video a devenit de două ori mai rapidă, în condițiile în care pe desktop avem 32 GB de RAM.

Asta pentru că, în esență, Kingston KC2500 imbunatateste fluxul de lucru pe desktop, statii de lucru si sisteme de calcul performante.

În plus, KC2500 asigura criptarea datelor in mod automat folosind XTS AES pe 256 biti.

 

Cel mai echilibrat SSD de tip NVMe

În esență, dacă vă doriți un upgrade pe zona de stocare de date, Kingston KC2500 este o soluție optimă. Are un preț optim și reprezintă, în opinia noastră, cel mai echilibrat SSD de tip NVMe de pe piață.

Este silențios, nu se încălzește excesiv (nu trece de 40 de grade in idle, ajunge la 55 cand e ‘forjat’)  și se mișcă super rapid. Sfatul nostru, în 2021, este că cumpărați un SSD de 1 TB.

Asta pentru că, probabil știți deja, SSD-urile ca și HDD-urile oferă, în realitate un spațiu mai mic decât cel trecut în specificații. Cel folosit de noi are 931 GB.

 

Kingston KC2500 este o soluție optimă și dacă vă doriți un mediu de stocare extern. Cu un adaptor pe USB 3.0, va face adevărate minuni în materie de gestiune a datelor. Față de un SSD extern, viteza de citire este de aproape 4 ori mai mare.

Dacă vă interesează produsul, îl puteți cumpăra de pe acest LINK.