Review Panasonic RZ-S500W. Căști wireless cu un sunet foarte bun

Data: 18/11/2020 | Autor: .

Review Panasonic RZ-S500W. Căști wireless cu un sunet foarte bunDacă vreți să vă cumpărați niște căști wireless și vă doriți un produs de calitate, cu un sunet bun și autonomie optimă, pe piața românească există, din fericire, câteva produse excelente, de la firme consacrate precum Sony, Sennheiser, Jabra, Bose, Panasonic, Apple, Samsung sau JBL. Printre căștile premium care vin, în această perioadă, cu un preț foarte bun se află Panasonic RZ-S500W, un produs al cărui preț a scăzut cu aproape 40%, de la 900 la 497 de lei.

Merită să dai 100-200 de euro pe o pereche de căști wireless? O întrebare bună la care răspunsul ține de obiceiurile tale, la ce vrei să le folosești.

Dacă vrei niște căști simple, fără fir, cu care să vorbești la telefon în timp ce te afli în mașină, în metrou sau pe stradă, o poți face foarte bine și cu niște căști de la Lumaudio. Am testat două modele foarte ieftine de la ei și nu ne-au dezamăgit. Sunet clar, conectivitate optimă. Își fac treaba cu brio.

Dacă vrei însă mai mult, un sunet de calitate, cu un bass bine definit, dacă vrei să le folosești pentru a asculta muzică la standarde premium și să le folosești în convorbiri și să se audă foarte clar, asta te costă. Ai de ales între produse precum sunt căștile pentru iPhone, foarte bune, dar cu un preț pe măsură, căști excelente de la Sony, Sennheiser, Jabra, Bose, Samsung sau JBL.

Casti PANASONIC RZ-S500WE-K, True Wireless, Dual Hybrid Noise Cancelling, In-Ear, negru

În acest segment, al căștilor wireless de calitate, marca chiar contează și vei sesiza diferențele foarte ușor.

Printre produsele cele mai interesante de pe piață și care acum vin la un preț foarte bun se află căștile Panasonic RZ-S500W.

Vin în două versiuni, albe și negre, în cutii de încărcare pe USB Type C și care sunt realizate din materiale de calitate. Căștile, nu carcasa. Chiar am fost surprinși de carcasa realizată dintr-un plastic subțire, puțin sub așteptările noaste în materie de calitate. Carcasa nu are nicio balama, o altă chestie surprinzătoare având în vedere zona în care joacă aceste căști.

Carcasa mai are o mică mare problemă. Am fost surprinși de cât de mulți pini sunt asociați cu fiecare cască. Trebuie să acorzi mare atenție montării fiecărei căști în lăcașul ei, chiar dacă este o prindere magnetică.

Dincolo de aceste mici impedimente, cele două căști vin să compenseze prima impresie. În primul rând au o formă ergonomică. Intră ușor în urechi și nu sunt deloc grele (7 grame fiecare), chiar dacă au difuzoare de 8 mm cu magnet neodim. Se prind bine și nu prea ai cum să le încurci, având inscripționate literele L și R, de la left (stânga) și right(dreapta).

Odată scoase din cutie, vei sesiza că ambele pulsează în albastru. Trebuie ca imediat să apeși pe una dintre ele timp de maxim 7 secunde, pentru a intra în starea de împerechere.

În prealabil, trebuie să descarci aplicația gratuită Panasonic Audio Connect. Din momentul în care ai trecut căștile în pairing, telefonul le va găsi și vei putea să începi să le folosești.

Puse în urechi, este puțin probabil să îți cadă. Nouă nu ni s-a întâmplat, dar nu este exclus ca acest lucru să se întâmple, pentru că nu au niciun alt sistem de prindere.

Și mai e un lucru important. Va trebui să ai mare grijă de ele, pentru că mufele de încărcare sunt destul de adânci, iar căștile au niște orificii, pentru contacte, care pot acumula ușor mizeria. Vestea bună este că sunt rezistente la apă. Nu și carcasa lor.

SUNET OPTIM

Odată pornită muzica pe telefon, vei sesiza de ce am lăudat aceste căști încă din startul acestui review. Pur și simplu, Panasonic RZ-S500W se aud excelent, dacă le ții într-o zonă medie de audiție. Bașii, înaltele și mediile reușesc să îți ofere o ambianță sonoră excelentă, incomparabilă cu căștile pe care le folosim în prezent – Samsung Galaxy Buds+.

Sunetul este chiar mai bun și decât cel oferit de Sony WF1000XM3B și Jabra Elite 75, căști de asemenea excelente.

Din aplicația Panasonic Audio Connect vei putea să setezi un sunet așa cum îți dorești, cu un bass mai puternic. Nu ai foarte multe setări, însă vei sesiza, cu siguranță, diferențele.

Sunetul, după cum vă spuneam, se aude foarte bine asta mai cu seamă că Panasonic RZ-S500W are și un sistem inteligent de anulare a zgomotului ambiental, pe care îl vei putea configura, din aplicație, cum îți dorești – mai puternic sau mai slab.

Și mai e un aspect important. Căștile le poți folosi independent, fără să fie nevoie să le pui pe amândouă în urechi. Pur și simplu scoți casca pe care ți-o dorești din cutie, dai drumul la muzică sau la film și auzi clar tot ce îți dorești.

Un alt mare atuu al acestor căști îl reprezintă microfoanele omnidirecționale. Sunt șase la număr care îți permit să vorbești la telefon, prin căști, iar sunetul să fie clar, indiferent dacă e vânt sau zgomot în jurul tău.

Se întâmplă acest lucru pentru că Panasonic S500W au un sistem hibrid dual care imbina tehnologiile de eliminare a zgomotului cu alimentare directa si inversa cu procesarea analogica si digitala a zgomotului capturat. În esență, se aud absolut excelent pe post de microfon și cască pentru telefon.

Căștile au suprafețe tactile, iar cu ajutorul gesturilor poți să controlezi muzica, volumul și prezența sau absența zgomotului ambiental.

În funcție de numărul de atingeri, de durata atingerii și de casca pe care o atingi poți să pui Play / Pause, să treci la melodia următoare sau să revii la precedenta, să activezi modurile ANC, Ambient Sound ori să le oprești pe toate sau să activezi asistentul vocal al dispozitivului conectat.

De exemplu, daca atingi senzorul timp de doua secunde, poti parcurge ciclul setarilor „Noise Cancelling” (Eliminare zgomot), „Ambient Sound” (Sunet ambiant) si „OFF” (Dezactivat).

CÂT REZISTĂ CĂȘTILE PANASONIC

Panasonic afirmă că RZ-S500W au acumulatori de 85 mAh care asigura 6.5 ore de redare la o singura incarcare si pana la 19.5 ore de redare cu bateria din carcasa de transport. O incarcare rapida de 15 minute asigura 70 de minute de redare.

În testele noastre, am reușit, cu o singură încărcare, să obținem 4,5 ore de audiție, ceea ce este foarte bine. Un truc simplu și eficient pentru a crește autonomia este să folosești căștile pe rând.

Sunetul este transmis de la smartphone ambelor casti intraauriculare wireless simultan, ceea ce asigura un consum redus de energie si transmisii stabile.

Încărcarea bateriilor durează 1,5-2 ore,iar carcasa de 800 mAh, optimă pentru două încărcări, ajunge la 100% în jur de 2 ore și jumătate.

CONCLUZIE

Panasonic RZ-S500W sunt, în concluzie, o bună alegere dacă vă doriți o pereche de căști wireless cu bass puternic și o conectivitate excelentă în convorbiri. Sunt, întradevăr, puțin mai butucănoase, ieșind din urechi, nu au prindere suplimentară față de cea oferită de canalul auricular, însă compensează la calitatea sunetului și autonomie.

În plus, n-au probleme de conectivitate. Le-am folosit fără probleme în casă și, în spațiu liber, până la 10 metri distanță, fără ca semnalul să se întrerupă. Se vede calitatea antenei Bluetooth folosite în aceste căști.

Dacă vă interesează căștile, le găsiți, în această perioadă,  cu o reducere de 44%, la prețul de 497 lei, pe acest LINK.

Casti PANASONIC RZ-S500WE-K, True Wireless, Dual Hybrid Noise Cancelling, In-Ear, negru