Review Sony WH-1000XM3. Sunet bun și noise canceling, pentru o experiență audio optimă

Review Sony WH-1000XM3. Sunet bun și noise canceling, pentru o experiență audio optimăCăștile wireless câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celor cu fir. Principalul argument este oferit de lipsa cablului, care oferă mai multă mobilitate. Sony WH-1000XM3, modelul testat de GadgetReport.ro,  se remarcă prin sunetul foarte bun și nivelul optim de noise canceling – anularea zgomotului exterior, pentru o experiență multimedia excelentă.

Timp de aproape o săptămână, am avut ocazia de a testa căștile wireless cu blocare digitală a zgomotului Sony WH-1000XM3 iar concluzile sunt pozitive.

Pe lângă căști, Sony oferă și o carcasa solidă pentru a le depozita căt mai ușor, un adaptor pentru zbor, un cablu cu jack și un cablu scurt USB type C pentru încărcarea lor (puțin cam scurt din punctul nostru de vedere). Încărcarea este una rapidă – 10 minute de încărcare oferă 5 ore de autonomie . Bateria oferă 30 de ore de utilizare.

Sony WH-1000XM3 sunt ușoare, au doar 300 de grame. Modelul over ear este unul ergonomic astfel că, pe tot parcursul testării, nu am întâmpinat dificultăți în timpul purtării, chiar dacă au fost folosite pe o perioada de mai multe ore. Am remarcat imediat procesorul de anulare a zgomotului HD QN1, care permite ascultarea melodiilor preferate fără a fi deranjați de zgomotul din jur.

Din punctul de vedere al design-ului, căștile au un look premium. Dincolo de culorile elegante – negru sau argintiu – în funcție de versiune, căștile se remarcă prin elementele din plastic dur, acoperite cu o vopsea foarte catifelată la atingere. Bureții cât și banda de sus a acestora sunt îmbrăcate în piele moale și confortabilă.

Căștile au două butoane fizice, unul ce ne ajută sa pornim și oprim căștile, iar un al doilea oferă posibilitatea activării Google Asistant sau Amazon Alexa,  atunci când sunt asociate cu un smartphone.

Controlul sunetului, gestionarea apelurilor, precum și schimbarea melodiilor se realizează prin simpla atingerea în diferite puncte a căștii drepte. Au existat mici probleme la început până am înțeles unde și cum să apăsăm, însă apoi a fost foarte ușor de utilizat. Pe partea stângă există un cip NFC ce ajută la conectarea mai rapidă a căștilor cu telefoanele ce suportă această tehnologie .

Tehnologiile DSEE HX și LDAC, din spatele Sony WH-1000XM3,  oferă o performanță audio surprinzător de bună, în special în zona de noise-canceling.

Iar dacă instalezi și aplicatia Headphones Connect, ai la dispoziție setări precum Adaptive Sound Control, ce dectează momentul în care ne mișcăm sau stăm pe loc, astfel că anularea zgomotului este optimizată în funcție de mediul ambiant..

Sunetul poate fi modificat în funcție de preferințe. Poți, astfel, să asculți melodiile în ambianța unei săli de concert,  stadion, club etc.. Ai la dispoziție și un egalizator, care oferă multe profile prestabilite, costumizabile.

Pe toată perioada de testare a căștilor Sony WH-1000XM3 nu am avut nici-o problemă legată de conectivitate cu telefonul, nici întreruperi de sunet.  Căștile se pot găsi în magazinele de specialitate la un preț recomandat de 1750 lei.