Vom descărca un film pe secundă, cu tehnologia 5G

Data: 20/03/2016 | Autor: .

Revoluţie pe internet! Vom descărca un film pe secundă, cu tehnologia 5G

Potrivit expertilor, tehnologia 5G, care ar putea fi implementată din 2018-2020, va declanşa o adevărată revoluţie în materie de trasmisie de date.

Vreţi să vedeţi un film pe internet şi vă disperă faptul că se încarcă foarte greu, că îngheaţă în mijlocul acţiunii, că site-urile se blochează? Peste 4-5 ani, astfel de probleme vor deveni istorie, graţie tehnologiei 5G, care va face ca internetul să devină un serviciu instant, precum televiziunea, relatează GadgetReport.ro

tehnologia 5g gadgetreport.ro

Testele făcute la începutul acestui an, la Mobile World Congress de la Barcelona, au arătat că tehnologia 5G este capabilă să ofere viteze de 3,77 Gb/s, faţă de maxim 350 Mb/s, cât oferă internetul 4G+.

tehnologia 5gViteza incredibilă de transfer, ce va putea ajunge până la 10 GB pe secundă, va permite dezvoltarea la scară largă a serviciilor de streaming în format 4K, astfel că nu este exclus ca, în următorii ani, posturile TV să îşi treacă emisia pe internet.

Tehnologia 5G va permite, de asemenea, dezvoltarea maşinilor inteligente, a electrocasnicelor conectate la web şi, în general, a transferului de date la un nivel fără precedent, astfel încât accesul la informaţie va deveni instantaneu, indiferent de unde îl accesezi.

In graficul alaturat, prezentat de GSM Arena, puteti vedea modul in care a evoluat tehnologia de-a lungul anilor.

GadgetReport.ro relata, anterior, ca la nivel internaţional, competitia pentru dezvoltarea de comunicatii mobile de ultima generatie devine din ce in ce mai acerbă.

Intel, Cisco, Ericsson, LG si Nokia lucrează împreună, în cadrul grupului Verizon 5G Technology Forum, pentru a transforma în realitate visul internauţilor – să aibă acces instant la internet.

Un alt grup de lucru a fost dezvoltat de NTT Docomo, KDDI si SoftBank, trei dintre cele mai importante companii de telecomunicaţii din Japonia. Aceste companii au cooptat Panasonic, Sharp si Fujitsu, scopul fiind acela de a găsi cele mai bune soluţii pentru ca 5G să ajungă cât mai repede pe piaţă.

Ultimul studiu Ericsson Mobility Report arată că 90% din populația lumii va fi acoperită de rețele mobile de tip WCDMA/HSPA până în 2021.