REVOLUŢIE tehnologică! Google investeşte în A PATRA DIMENSIUNE, realitatea augmentată (VIDEO)

Data: 24/10/2014 | Autor: .

magic-leap-gadgetreport.ro

După Facebook, şi Google îşi extinde afacerile în domeniul realităţii augmentate. Gigantul din domeniul tehnologiei va investi 542 de milioane de dolari în compania Magic Leap din Miami, o firmă evaluată la circa 2 miliarde de dolari, deşi nu dispune în prezent de niciun produs comercializabil şi nu generează nicio cifră de afaceri.

Potrivit GadgetReport.ro, această investiţie reprezintă cea mai importantă nouă afacere pentru Google după lansarea proiectului ochelarilor inteligenţi Google Glass.

Realitatea augmentată constă în introducerea unor imagini de sinteză în câmpul vizual al utilizatorului.

Pe site-ul său, Magic Leap afirmă că „a venit timpul ca magia să fie readusă în lume” şi prezintă imaginea unui elefant culcat în palma unei mâini umane şi imaginea unei balene care pluteşte deasupra unei plaje, relatează Mediafax.

Şi Facebook a investit în acest domeniu, considerat a avea un impact uriaş în viitorul tehnologiei. Acum şapte luni, Mark Zukerberg a cheltuit numai puţin de 2 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania Oculus, specializată în domeniul realităţii virtuale.

Detalii aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV. În inregistrarea video de mai jos vedeţi şi alte câteva ştiri interesante din domeniul tehnologiei.