Revolutionar! Televizorul care se curbeaza din telecomanda (VIDEO)

Data: 13/01/2014 | Autor: .

lg-bends-tv

LG a prezentat, la CES Las Vegas, prototipul unui televizor al carui ecran se poate curba in functie de preferintele utilizatorului.

Televizorul, un LG OLED cu ecran de 77 de inchi si rezolutie 4K, este primul din lume care isi poate modifica forma. Schimbarea se face direct din telecomanda.

Astfel ca, daca de exemplu vreti sa vedeti un film in mod panoramic, accesati butonul dedicat de pe telecomanda, iar televizorul LG OLED se curbeaza in cateva secunde.
Televizoarele ar avea si avantajul suplimentar față de cele cu curbură fixă că sunt capabile să le fie anulată curbura și să fie plate pe perete, atunci când nu sunt folosite.

LG afirma ca acesta este viitorul si ca, din 2015, va incepe sa dezvolte pe scara larga astfel de dispozitive LG OLED.

Nici Samsung nu s-a lasat mai prejos si a prezentat un televizor prototip cu ecran flexibil de 85 inch, a carui curbură poate fi de asemenea personalizată cu ajutorul telecomenzii.

LG OLED TV a obţinut un contrast perfect, un ţel ce părea de neatins pentru televizoarele convenţionale. Pixelii luminaţi independent nu necesită o lampă comună, reuşind astfel să funcţioneze complet independenţi. Pixelii îşi controlează individual propria luminozitate, reproducând nuanțe intense de negru pentru o mai mare senzaţie de realism şi profunzime. Imaginile sunt acum mai vii ca niciodată.

Viteza de răspuns a LG OLED TV este de peste o sută de ori mai mare decât cea a televizoarelor LED. Astfel poţi viziona scenele foarte dinamice în condiţii optime – imaginile vor fi perfect clare şi mişcările fluide. Eliminând aceaste restricţionări date de timpului de răspuns mare şi frecvenţa cadrelor, mişcarea este redată exact ca în viaţa reală.

Structura unui ecran OLED permite îmbunătăţiri majore în materie de formă şi design. Incredibil de subţire, televizorul OLED de la LG nu se compară cu nimic din ce ai văzut până acum, integrându-se perfect în decorul oricărui cămin.

Cu ajutorul funcţiei SmartShareTM poţi conecta diferite dispozitive externe la televizor pentru a partaja şi vizualiza conţinutul pe un ecran mult mai mare împreună cu cei dragi. De asemenea poţi urmări emisiunile TV pe un alt dispozitiv compatibil. Nu este nevoie de cabluri pentru această operaţiune simplă şi confortabilă.