Robotii, parteneri de joaca? Descoperirea care face totul posibil (VIDEO)

Data: 28/11/2012 | Autor: .

Gigantul Disney, pe langa productiile sale multimedia, se implica tot mai puternic si in dezvoltarea unor noi tehnologii. Disney Research Lab a lansat pe canalul oficial de youtube un clip video in care prezinta ultima sa inovatie – robotul cu care te joci de-a aruncatul mingii.

Robotul umanoid a fost dotat cu o camera speciala (ASUS Xtion PRO LIVE) care ii permite localizarea mingii si care calculeaza modul in care aceasta zboara in aer.

Desi pare simplu, in spatele “jocului” se afla un software care prezice, pe baza unor algoritmi extrem de complicati, traiectoria si timpul parcurs de aceasta. O tehnologie folosita, pana in prezent, doar in industria militara.

Interesant este si faptul ca, pe langa prinderea mingii, robotul este capabil sa o si arunce catre destinatar, chiar daca acesta se afla in miscare.

O chestie extrem de complicata care reprezinta, potrivit specialistilor, un pas urias facut spre dezvoltarea unui robot umanoid care sa devina asistent de joaca pentru copii si nu numai.