Robotul Spot, dans viral pe internet

Data: 4/10/2021 | Autor: .

Robotul Spot, dezvoltat de Boston Dynamics, a făcut show, sâmbătă, la un meci de fotbal american. Robotul a dansat împreună cu echipa de majorete a Universității din Missouri, la meciul de fotbal universitar cu Alabama Crimson Tide.

Nu este prima dată când robotul Spot face furori pe internet cu dansul său special. Urmăriți un alt clip video devenit viral pe Youtube.

Boston Dynamics a lansat recent, un nou clip impresionant, devenit viral pe internet. Roboții dezvoltați de companie dansează rock’n’roll pe celebra melodie ,,Do You Love Me’’.

Videoclipul prezintă, în prima parte, doi roboți Atlas care dansează împreună, subliniind în același timp cât de repede se dezvoltă această tehnologie.

Lansat ca un fel de cadou de Anul Nou 2021, videoclipul prezintă, în premieră, doi roboți Atlas lucrând împreună, coordonându-și mișcările, pe muzică.

În imagini apar, ulterior, și roboții Spot și Handle, care preiau mișcările spectaculoase făcute de cei doi roboți Atlas.

Robotul Atlas, aflat încă în stadiul de prototip, a evoluat semnificativ în ultimul deceniu, de la abilitatea de a merge pe jos (2013), la mișcările de parkour făcute în 2018 și salturile spectaculoase, peste cap, făcute anul trecut.

Spot, pe de altă parte, este singurul produs comercial disponibil în prezent al companiei, ajungând în cele din urmă pe piață la începutul acestui an, cu un preț de 75.000 USD .

Pe lângă mișcările de dans, robotul câine a fost văzut păstorind oi în Noua Zeelandă , ajutând la tratarea pacienților cu COVID-19 și lucrând la o platformă petrolieră norvegiană .

Handle este probabil cel mai practic model al companiei.  Prezentat pentru prima dată în 2017 , robotul cu roți pare conceput pentru utilizări pragmatice, mai ales pentru manipularea mărfurilor. La fel ca Atlas, nu este încă disponibil comercial.

Roboții Boston Dynamics, puși la muncă în depozite