Romanii vor gadgeturi de Mos Craciun

Data: 7/12/2011 | Autor: .

Cei mai multi romani isi doresc sa primeasca cadou de Mos Craciun gadget-uri de ultima generatie, releva un sondaj derulat de Liberty Center pe un esantion de 1167 de persoane cu varste cuprinse intre 10 si 60 de ani.

„Am observat ca de la an la an creste numarul persoanelor care isi doresc gadget-uri de Craciun si aici ma refer la telefoane de ultima generatie, tablete sau playere muzicale.”, a a declarat Mihaela Ciceu, Customer Relationship Manager Liberty Center.

Potrivit rezultatelor studiului, majoritatea romanilor au raspuns ca isi doresc gadget-uri de ultima generatie (28.23%), cat si vacante in strainatate (23.29%).

De pe lista de cadouri pe care si le doresc romanii anul acesta, nu lipsesc nici hainele si accesoriile.  Astfel, 13.47% dintre cei care au raspuns la sondaj si-au exprimat dorinta de a primi astfel de daruri.

Surprinzator este faptul ca bijuteriile sau parfumurile scumpe nu ocupa un loc fruntas in clasamentul obiectelor dorite sub brad; doar 4,54% dintre respondenti si-ar dori astfel de cadouri. Nici cartile nu se bucura de o soarta foarte buna, obtinand un procent de 3.52%. Alte cadouri mentionate de romani includ aparaturi electrocasnice, obiecte de decoratiuni interioare sau daruri de lux, precum masini straine.

Romanii cred in Mos Craciun

Studiul arata, pe de alta parte, ca 55,78% dintre romani cred in Mos Craciun. Printre motivele invocate de acestia pentru a-si justifica alegerea, se numara faptul ca mosul le aminteste de perioada copilariei, dar si pentru ca este un motiv de bucurie si un prilej de a isi exprima sentimentele frumoase fata de persoanele dragi.

Persoanele de sex feminin cred in Mos Craciun intr-o mai mare masura decat persoanele de sex masculin. Astfel, din totalul celor care au raspuns afirmativ la intrebarea „Crezi in Mos Craciun?” (651 de persoane de toate varstele), un procent de 56,2% e reprezentant de persoane de sex feminin si doar 43,7%  sunt persoanele de sex masculin.

Studiul a fost derulat ca parte a campaniei promotionale de sarbatori „Eu cred in Mos Craciun”, desfasurata in perioada 1-23 decembrie la Liberty Center.