Romtelecom scoate canalele Pro TV din grila!

Data: 27/12/2012 | Autor: .

romtelecomDupa scandalul RCS&RDS vs. Discovery, un alt conflict de proportii, declansat de pretul serviciilor, aduce in prim-plan Pro TV si Romtelecom. Potrivit unul comunicat de presa al Romtelecom, incepand de pe 3 ianuarie, Romtelecom va opri difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV Romania și VH1.

 

Decizia vine dupa esecul negocierilor privind noul contract de difuzare pe platformele Dolce detinute de Romtelecom.

Redam integral comunicatiul de presa al Romtelecom.

“Romtelecom și ProTV S.A. negociaza de mai multe luni cu privire la continuarea difuzarii celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom.

Avand in vedere ca, pana la acest moment, nu s-a ajuns la nicio concluzie, exista o probabilitate ridicata ca, incepand cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom sa fie nevoita sa inceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV, inclusiv MTV Romania și VH1.

Pe aceasta cale, Romtelecom dorește sa iși asigure clienții ca, in toata aceasta perioada, a negociat cu buna credința cu partenerul sau, Pro TV S.A, facand toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienților sai pentru a avea un abonament la un preț rezonabil.

Pe parcursul negocierilor, ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creștere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, in mod automat, costuri mai mari pentru clienții Romtelecom.

Ținand cont de faptul ca fiecare leu conteaza pentru clienții sai, Romtelecom dorește sa ii asigure pe aceștia de toata deschiderea și buna voința de a face toate eforturile pentru a ajunge la o ințelegere cu Pro TV S.A, cu privire la un preț stabil și rezonabil pentru transmiterea celor 11 canale ale grupului, exprimandu-și, in același timp, speranța ca și Pro TV S.A ține cont de interesul telespectatorilor romani.

Romtelecom iși exprima regretul pentru orice potențiale inconveniențe ale clienților sai, din motive independente de companie. In același timp, Romtelecom dorește sa iși informeze clienții ca, pentru a compensa posibila retragere a celor 11 canale, compania le va oferi acestora alte canale TV de cea mai buna calitate, incepand cu data de 3 ianuarie 2013”.