Samsung brevetează un televizor holografic

Data: 3/11/2017 | Autor: .

Samsung brevetează un televizor holografic

Sud-coreenii de la Samsung au brevetat, în Statele Unite, o invenţie care promite să schimbe modul în care percepem experienţa multimedia oferită de televizor. Din documentele depuse la Oficiul de Mărci şi Invenţii din SUA (US Patent and Trademark Office) reiese că Samsung vrea să construiască un televizor holografic, relatează GadgetReport.ro

În brevetul de invenţie, Samsung arată că televizoarele 3D convenţionale folosesc o metodă numită ,,binocular parallax” care face dificilă obţinerea unei imagini vizibilă din mai multe unghiuri, în condiţii optime.

samsung-holographic-tvDe asemenea, tehnologia 3D clasică face ca utilizatorul să înregistreze dificultăţi de vizionare, ca urmare a diferenţei între imaginile percepute de ochi şi prelucrate de creier, relatează Sammobile.com

Brevetul de invenţie explică faptul că tehnologia holografică va elimina aceste probleme. Este vorba de un televizor holografic care va oferi, practic, o experienţă 3D fără ochelari, bazându-se pe tehnologia holografică pentru a face imaginile să pară că ies din ecran, într-o experienţă de vizionare captivantă.

Potrivit experţilor, ideea unui televizor holografic nu este nouă şi, având în vedere evoluţia spectaculoasă a tehnologiei în domeniu, are şanse destul de mari să devină realitate. Cum ar putea arăta viitorul în materie vedeţi într-un clip video lansat de SeeSpace, un startup din SUA.

InAiR este un dispozitiv care va lega televizorul de cabul TV si, prin intermediul conexiunii WiFi la internet, va analiza programele la care te uiti si iti va aduce pe ecran infomatii relevante de pe internet.

De exemplu, daca va uitati la o cursa de Formula 1, veti putea accesa, in timp real, informatiile de spre masinile care concureaza, date privind clasamentul si alte amanunte din “bucataria” competitiei, altele decat cele oferite de televiziunea care transmite evenimentul.

Intreaga experienta multimedia InAiR va fi disponibila pe televizoarele holografice dar si pe cele clasice, gratie unui software care va adapta imaginile aparute pe ecran.