Samsung Connected Auto. O invenţie care face toate maşinile inteligente!

Data: 23/02/2016 | Autor: .

Samsung Connected Auto gadgetreport.ro oficialSamsung Connected Auto prezintă date privind starea tehnică a automobilului, consumul, numărul de kilometri parcurşi şi, mai mult, îţi oferă internet wireless!

Gadgetul Samsung Connected Auto se conectează în portul OBD II de sub volanul mașinii și trimite alerte în timp real, pe telefon sau tabletă, pentru a-i ajuta pe şoferi să își îmbunătățească obiceiurile de condus și să își crească eficiența consumului de combustibil, oferind în același timp Wi-Fi pentru pasageri.

Samsung Connected Auto foloseşte algoritmi de geo-localizare și de monitorizare a modului de condus. În cazul unui accident, sistemul de alertă trimite notificări către contactele șoferului și avertizează serviciile de asistență. De asemenea, aplicația „Find My Car” ajută la localizarea vehiculului în timp real, prin tehnologie LTE și GPS.

Un hotspot LTE Wi-Fi puternic permite accesul la internet mai multor utilizatori, pentru ca toți pasagerii autovehiculului să se poată bucura de conținutul online preferat. Sistemul de analiză a combustibilului Samsung Connected Auto îi ajută pe utilizatori să eficientizeze consumul, prin algoritmi care analizează distanța parcursă, timpul petrecut pe drum și prețul combustibilului. De asemenea, acest sistem poate simplifica munca celor care au afaceri în domeniul transportului sau al logisticii.

Mai mult, Samsung Connected Auto verifică starea mașinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda măsuri de mentenață și servicii de revizie oferite de o rețea specializată. Performanța este verificată rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor. Utilizatorii Samsung Connected Auto beneficiază și de soluția Usage-Based Insurance (UBI) dacă aleg să împărtășească informațiile autovehiculului lor, primind în schimb oferte avantajoase de asigurare.

Samsung Connect Auto

Samsung Connect Auto

Pentru cei care se află mult timp pe drum, sistemul de înregistrare al călătoriilor generează automat un raport care îi ajută pe utilizatori să își gestioneze cheltuielile de drum.

Samsung Connect Auto se bazează pe soluția de securitate KNOX și pe sistemul de operare Tizen, compatibil cu o gamă diversă de servicii și dispozitive. Samsung KNOX oferă securitate atât la nivel hardware, cât și software, inclusiv pentru aplicații.

Samsung Connect Auto va fi disponibil în SUA, începând cu al doilea semestru al anului, AT&T fiind primul operator care o va implementa.

Samsung a declanşat parteneriate şi cu alte companii, printre care Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum și Willis Towers Watson.

Mai multe detalii aflati de pe site-ul oficial