Samsung lanseaza noi aplicatii pentru Smart TV

Data: 28/09/2011 | Autor: .

Samsung a anuntat lansarea aplicatiilor CNBC, FC Madrid, Muzu.TV, Berliner Philharmoniker, HealthClubTV si Body in Balance. Acestea pot fi accesate din Smart TV, platforma dedicate utilizatorilor de televizoare inteligente.

Samsung a anuntat, pe de alta parte, ca in magazinul Samsung Apps, exista peste 900 de aplicatii disponibile, iar zilnic sunt lansate 10 noi aplicatii la nivel global. Printre acestea se afla aplicatiile BBC, iPlayer, LOVEFiLM, maxdome si TF1.

Numarul descarcarilor din magazinul Samsung Apps se apropie de 10 milioane si se dubleaza la fiecare 3 luni in randul utilizatorilor din toata lumea.

In ultimele 4 luni, romanii au accesat de 100 000 de ori aplicatiile de pe Samsung Smart TV; printre cele mai populare aflandu-se Viaway, Explore 3D, YouTube si Facebook.

 

Prin intermediul aplicatiei CNBC Real-Time, utilizatorii pot accesa continut din cadrul platformelor online si de televiziune ale CNBC Europa. Functiile-cheie includ posibilitatea de a accesa videoclipuri cu stiri, cele mai recente reprezentari grafice ale datelor de piata si de a construi o lista de pâna la 30 de actiuni, bunuri de larg consum si monede, fiecare relevante pentru parametrii definiti de utilizator.

 

FC RealMadrida lansat în Spania, în exclusivitate pentru pentru Samsung Smart TV, aplicatia „MyMadrid”. Utilizatorii care descarca aplicatia prin intermediul platformei Samsung Smart TV vor avea acces complet la informatii despre clubul spaniol – inclusiv despre echipa din prima divizie, datele meciurilor si jucatori. MyMadrid pentru Samsung Smart TV ofera, de asemenea, posibilitatea de a viziona videoclipuri si documentare despre club si echipa. Pentru costul unui abonament lunar, utilizatorii pot viziona si canalul TV Real Madrid, prin streaming TV live.

 

Aplicatia MUZU.TV permite utilizatorilor sa caute si redea videoclipuri muzicale si playlisturi din anii ’70 si ’80 si pâna la cele mai recente lansari de melodii. În plus, utilizatorii îsi pot crea un playlist propriu. Aceasta optiune este disponibila online si poate fi accesata prin intermediul televizorului prin simpla apasare a unui buton de pe telecomanda. Din Q4 al lui 2011, utilizatorii îsi vor putea crea playlist-urile direct din televizor, prin intermediul functiei MUZU.TV „Lean Back”, disponibila exclusiv pe Samsung Smart TV.

 

Prin intermediul noii aplicatii Smart TV a Berliner Philharmoniker, utilizatorii au acces la inteligenta Digital Concert Hall a celebrei Berliner Philharmoniker, prin care se pot bucura de muzica clasica direct din confortul propriei sufragerii. Utilizatorii pot asculta peste 100 de înregistrari de concerte live, direct din televizorul lor, alaturi de numeroase interviuri cu artisti si peste 35 de difuziuni live ale Berlin Philharmonie anual. Aplicatia a fost dezvoltata special pentru Samsung Smart TV si utilizeaza tot potentialul generatiei de televizoare. Întreg continutul este oferit în HD impecabil si sunet cristalin.

 

Aplicatia HealthclubTV permite personalizarea exericitiilor fizice zilnice pentru a le maximiza potentialul. Sunt disponibile chiar si exercitii pentru femei însarcinate, copii si pentru cei care urmeaza un program de fizioterapie. În plus, sunt disponibile si informatii nutritionale, pentru ca utilizatorii sa aiba informatia necesara pentru a-si completa antrenamentul. Multe dintre exercitii pot fi personalizate, cum este cazul aerobicului, dansului sau artelor martiale.

 

Cel mai de success canal TV de wellness din Europa, Body in Balance, îsi ofera expertiza prin intermediul unui serviciu de video on demand, disponibil pe Samsung Smart TV. Dispunând de un catalog de peste 1000 de ore de continut, aplicatia Body in Balance ofera videoclipuri cu yoga, Pilates, wellness, dans si fitness de la unii dintre cei mai cunoscuti instructori din lume, printre care se numara Barbara Becker, Maya Fiennes si Trudie Styler.

 

Televizoarele Samsunt Smart TV dispun de un Smart Hub care ofera acces la aplicatii speciale, la Internet si la alte puncte de acces direct din televizor. Smart TV are si rolul unui hub de divertisment pentru locuinta, prin conectarea wireless la alte dispozitive precum smartphone-urile, laptopurile sau tabletele, pentru ca utilizatorii sa poata viziona fotografii sau asculta muzica prin streaming direct pe televizor.