Samsung lanseaza noua camera EX2F Wi-Fi

Data: 11/07/2012 | Autor: .

Samsung a anunțat miercuri lansarea EX2F, cel mai recent model din gama conectata SMART CAMERA. Construita pornind de la modelul EX1, ce dispunea de o diafragma de F1.8, noul model ofera imagini ultra luminoase, datorita diafragmei de F1.4, care permite cel mai mare flux luminos pentru o camera compacta. Inalta calitate a imaginilor și videoclipurilor captate cu ajutorul modelului EX2F este dublata de avantajul stocarii și partajarii imaginilor prin intermediul funcției Wi-Fi.

Aparatul dispune de posibilitatea controlului manual complet și de un corp ușor, fiind ideal pentru posesorii camerelor profesionale aflați in cautarea unui echipament mai ușor de purtat sau pentru utilizatorii de compacte care vor sa faca un pas spre o calitate superioara a imaginilor, pastrand insa avantajul ușurinței in folosire și al portabilitații.

 

EX2F imbina o serie de funcții ce ofera o calitate remarcabila a imaginilor, in orice condiții. Prin intermediul obiectivului avansat cu unghi de 24mm si diafragma de F1.4, lider in segmentul sau, aparatul ofera imagini și videoclipuri clare, chiar și in condiții de luminozitate scazuta. Acestea pot fi controlate cu ușurința folosind rotita profesionala frontala și prin intermediul butoanelor „dual dial”, ce permit navigarea intre parametri și moduri, pentru un control manual imbunatațit. Capabilitațile de fotografiere in condiții de luminozitate slaba ale lui EX2F se adauga senzorului BSI CMOS 1/1.7” de 12 Megapixeli, ce ofera imagini clare in orice situație.

Imbinand calitatea și creativitatea, funcția de inregistrare Full HD 1080/30p cu sunet stereo le permite utilizatorilor sa capteze videoclipuri de inalta calitate, ideale pentru a fi vizionate pe televizoare Full HD. In plus, EX2F poate capta fotografii de 12 Megapixeli in timpul inregistrarii video, folosind funcția Dual Capture.

 

Obiectivul cu un unghi de 24mm si cu o diafragma de F1.4, de care dispune EX2F, este de aproximativ 4 ori mai luminos decat unul cu F2.8. O inovație pe care o aduce modelul consta in faptul ca unitatea obiectivului este alcatuita din 11 elemente imparțite in 9 grupuri, cu 4 lentile asferice și doua lentile de inalta refracție. Impreuna, acestea ofera o creștere cu 20% a cantitații de lumina care atinge senzorul, o creștere cu 20% a calitații imagini și cu 10% a rației de zoom.

Obiectivul lui EX2F incorporeaza, in același timp, un filtru de Densitate Neutra (ND), ce ofera un control mai precis asupra timpului de expunere in condiții diferite, alaturi de un aspect mai natural imaginilor in situații de supra-expunere. Filtrul permite, de asemenea, fotografierea la o adancime foarte mica a campului, ceea ce ofera un efect de izolare a subiectului de fundal, ideal pentru realizarea unor portrete spectaculoase. Pentru a face imaginile mai clare, EX2F include Dual IS (OIS și DIS), ce minimizeaza efectul pe care il poate avea tremurul mainii – o funcție utila mai ales in condiții de iluminare slaba.

EX2F imbina calitatea imaginilor profesionale cu viteza și comoditatea, avand un corp de magneziu subțire și, in același timp, foarte rezistent, pe care il putem gasi in mod obișnuit la camerele DSLR. Pentru cei obișnuiți cu nivelul de control creativ de pe camerele DSLR, EX2F permite captarea in modul RAW, destinat imaginilor standard profesionale.

EX2F dispune de control manual complet, precum și de modurile Aperture și Shutter Priority. Cadranul dual și rotița frontala permit utilizatorilor sa ajusteze rapid și cu ușurința expunerea. Toate aceste funcții sunt gazduite de un corp compact și ușor, ce permite purtarea camerei pretutindeni, pentru a realiza cadre de neuitat, in momente neașteptate.

 

Ecranul AMOLED rabatabil, de 3.0”, este perfect pentru a vedea in maxima claritate in orice condiții de luminozitate, toate acestea, cu un consum minim al bateriei. Ecranul raspunde foarte rapid comenzilor și afișeaza imaginile intr-un contrast optim, iar atunci cand este rabatat, permite realizarea de fotografii din orice unghi – chiar și autoportrete. Ecranul incorporeaza interfața Samsung Smart Panel, ce integreaza toți parametrii, pentru un control mai ușor al rezultatului final.

 

Camera ofera un nou nivel de conectivitate. Conexiunea Wi-Fi permite stocarea in siguranța a imaginilor pe un PC sau in Cloud, prin Auto Backup. In plus, fișierele pot fi incarcate pe rețelele sociale precum Facebook sau Picassa, ori trimise prin email.

 

Tehnologia Mobile Link de pe modelul EX2F ofera posibilitatea conectarii la smartphone-uri, fara a avea nevoie de redimensionarea imaginilor sau videoclipurilor. Utilizatorii pot accesa, in același timp, Remote Viewfinder-ul, pentru a folosi smartphone-ul pe post de ecran și sa incadreze cu ajutorul acestuia imagini dintr-o varientate de unghiuri. Prin intermediul butonului SMART LINK, toate aceste funcții pot fi accesate cu o singura atingere, pentru partajare și stocare facile.

Specificații de produs Samsung EX2F

Senzor de imagine 12.4 megapixeli efectivi 1/1.7″ BSI CMOS
Lentile F1.4 24mm 3.3x Lens
IS Dual IS (OIS + DIS)
Ecran 3.0” Swivel VGA AMOLED display
ISO Auto, 80~3200, (6400 ~ 12800 modul extins)
Imagine 12M, 10MP, 9MW, 8M, 8M(1:1), 5M, 3M, 2MW, 1M
Video Full HD 1080/30p (H.264)* 3.3x zoom optic in timpul inregistrarii video
Output Video AV, HDMI 1.4
Funcții cu valoare adaugata Live / Action / 3D Panorama, Smart Auto, Picture in Picture (Image / Movie), Split Shot, Artistic Brush,Magic Frame, ND Filter On/Off, Dual Capturing, Continuous Shot(10M), High speed recording
Wi-Fi Connectivity Mobile Link, Remote Viewfinder, Social Sharing, Email, Sky Drive, Auto Backup, TV Link,Wi-Fi Direct
Bundle PC software iLauncher, PC Auto Backup, Samsung Raw Converter
Stocare SDSC, SDHC, SDXC
Baterie SLB-10A
Dimensiuni (WxHxD) 111.9 X 62.0 X 28.9 mm
Greutate 294.3g (fara baterie)
Accesorii OVF1 (Optical View Finder), EM10 (External Microphone), SEF42A (GN.24 Flash)

* Toate funcționalitațile, specificațiile și alte informații despre produs oferite in acest document, inclusive, dar nelimitandu-se la beneficii, design, preț, component, performanța, disponibilitate sau capabilitațile produsului pot fi schimbate fara obligația de preaviz.