Samsung lansează o telecomandă universală pentru Smart TV

Data: 5/01/2016 | Autor: .

samsung-telecomanda-universala

Sud-coreenii de la Samsung vor lansa marţi, la CES 2016 din Las Vegas, prima telecomandă universală capabilă să controleze o gamă largă de gadgeturi, de la televizoare la set-top-box-uri, aparate DVD şi blu-ray, console de jocuri etc.

Potrivit unui comunicat de presă lansat de companie, noua telecomandă universală „Smart Control Remote” este capabilă să recunoască codurile şi să controleze toate gadgeturile conectate la televizoarele inteligente.

Telecomanda universală este dezvoltată pe platforma Tizen şi, cel mai probabil, funcţionează precum aplicaţia de telecomandă ce poate fi instalată gratuit de utilizatorii telefoanelor Samsung.

Telecomanda universală Samsung va fi lansată împreună cu noul Smart Hub, o interfaţă care va permite utilizatorilor să controleze de pe mobil şi tabletă toate gadgeturile conectate prin wireless.

Tot cu ocazia CES 2016 din Las Vegas, sud-coreenii vor prezenta şi noua funcţie vocală Samsung, care permite utilizatorilor să acceseze diferite optiuni din meniul smart tv-urilor şi SUHD TV-urilor Samsung, intr-un mod mai simplu si intuitiv.

Folosindu-si vocea, utilizatorii vor avea posibilitatea de a inregistra programe si de a gestiona diferite aplicatii, dar si de a accesa informatii precum grila de programe a unui canal TV si de a naviga pe internet.

Functia de amplificare a vocii de pe Smart TV-ul Samsung poate imbunatati sunetele de inalta frecventa, pentru o mai buna claritate a sunetului. In plus, o alta functie, Clear Voice, ajusteaza frecventa vocilor personajelor din programele TV, pentru un dialog mai clar si mai usor de inteles.

Samsung a obtinut deja premiul pentru cea mai buna inovatie la CES 2016 la categoria tehnologie accesibila, cu un model nou de Smart TV ce urmeaza sa fie lansat astăzi la Las Vegas.