Samsung lanseaza primele televizoare SMART cu Tizen! (VIDEO)

Data: 6/01/2015 | Autor: .

Samsung SUHDSamsung a lansat la CES 2015, din Las Vegas, o linie extinsă de televizoare SUHD, primele cu sistemul de operare propriu, Tizen. Noile SUHD TV, cu ecran curbat, promit o calitate superioară a imaginii, cu un contrast puternic, luminozitate și culori vibrante.

Samsung a lansat trei noi serii de televizoare SUHD: JS9500, JS9000 și JS8500, cu nouă dimensiuni de ecran, cuprinse între 48 și 88 inci. Televizorul Samsung SUHD JS9500 are o ramă cu design Chamfer, ce va adăuga mai multă adâncime ecranului, iar modelul SUHD JS9000 are un design texturat pe spate, ce îi asigură un design elegant din orice unghi.

Prin tehnologia nano-crystal, dezvoltată de către Samsung și prin tehnologia de redare SUHD, televizoarele Samsung SUHD aduc inovaţii la nivelul contrastului şi a luminozităţii, pentru o calitate superioară a imaginii.

Semiconductorul nano-crystal al televizoarelor SUHD transmite o gamă extinsă de culori pentru a reda cele mai pure culori. Această tehnologie oferă telespectatorilor de 64 de ori mai multe nuanţe ale culorilor decât televizoarele obișnuite. Tehnologia de redare SUHD analizează automat luminozitatea imaginilor pentru a reduce consumul de energie, afișând în același timp contrastul perfect, pentru imagini cu negru mai intens și o luminozitate de 2,5 ori mai puternică decât televizoarele obișnuite, pentru redarea cât mai exactă a culorilor.

Samsung SUHD_4Prin colaborarea cu studioul 20th Century Fox de la Hollywood, Samsung a optimizat conținutul digital pentru a corespunde standardelor premium ale calității SUHD. Aceasta le permite telespectatorilor să se bucure de o experiență de vizionare UHD de neegalat.

Cel mai recent parteneriat încheiat de Samsung este cu Fox Innovation Lab pentru re-masterizarea mai multor scene ale celebrului film Exodus, special pentru televizoarele SUHD.

Smart TV-urile Samsung trec pe Tizen

Începând cu 2015, toate Smart TV-urile Samsung, printre care și noul SUHD, vor folosi sistemul de operare Tizen, o platformă open-source care permite dezvoltarea aplicațiilor web standard pentru TV.

Datorită Tizen, noua platformă Samsung Smart TV are mai multe funcții și le oferă telespectatorilor acces intuitiv pentru o experiență integrată de divertisment, precum și mai multe posibilități de alegere a conținutului ca până acum.

• Noua interfață a Samsung Smart Hub este mai intuitivă, permițându-le utilizatorilor să acceseze mai ușor conținutul dorit. Este simplificată pentru a afișa cel mai recent conținut, precum și recomandări pe baza alegerilor anterioare, într-o singură fereastră, pentru şi mai multe opțiuni de divertisment.

• Prin Quick Connect, televizoarele Samsung Smart recunosc automat smartphone-urile Samsung, odată ce sunt conectate prin tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy). Utilizatorii pot împărtăși conținut video de pe smartphone-urile Samsung pe Smart TV printr-un singură apăsare a unui buton. De asemenea, aceștia se pot uita la conținut TV pe dispozitivele mobile, fără a avea nevoie de aplicații sau pre-setări complicate.
• Telespectatorii vor putea viziona filme UHD și emisiuni de la furnizori precum Amazon, Comcast, DIRECTV, M-GO. În plus, Samsung a dezvoltat un nou serviciu de descărcare de filme UHD prin UHD Video Pack în parteneriat cu M-GO, un serviciu premium TVOD, o colaborare între Technicolor și DreamWorks Animation. Acest serviciu de descărcare se aliniază standardelor SCSA (Secure Content Storage Association). În 2015, acest serviciu le va oferi telespectatorilor conținut de cea mai bună calitate pentru televizoare Samsung SUHD și UHD.
• Samsung Sports Live le permite utilizatorilor să vizioneze în timp real meciuri și să acceseze în același timp, pe același ecran, informații și statistici despre jucători și echipe. Samsung a încheiat parteneriate cu marile companii de jocuri pentru un catalog variat de jocuri sportive
• Samsung introduce şi platforma proprie Milk Video permițându-le utilizatorilor să descopere, să adune și să împărtășească cel mai bun conținut video de pe internet. Milk Video este o galerie a celor mai populare și interesante videoclipuri de pe internet, oferindu-le utilizatorilor acces la conținut premium de la aproximativ 50 de parteneri.
• Utilzatorii de televizoare Samsung Smart se pot trezi mai ușor dimineața cu Briefing on TV. Televizoarele Samsung Smart pot funcționa și pe post de alarmă și se sincronizează cu dispozitivele mobile Samsung, pentru a porni și a afișa informații importante precum timpul, vremea și calendarul pe un ecran mare.
• Platforma Samsung bazată pe Tizen face ca televizoarele Samsung Smart sa facă parte dintr-un ecosistem de conţinut mult mai vast, ce permite colaborarea cu un număr mare de parteneri pentru flexibilitate și acces.
• Compatibilitatea Tizen cu alte dispozitive face ca televizoarele Samsung Smart să fie centrul de control al oricărei Smart Home. Noul Samsung Smart TV cu Tizen ridică standarde pentru viitoarele televizoare smart, redefinind experiența de divertisment.

Preturile televizoarelor nu au fost anuntate.