Samsung Odyssey. Noi monitoare de gaming cu ecran plat

Data: 23/06/2021 | Autor: .

Samsung Odyssey G7

Samsung a anunțat lansarea noilor monitoare Samsung Odyssey 2021, cu ecran plat, în dimensiuni de la 24 la 28 inci. Așadar, categoriile cunoscute precum G3, G5 si G7 se păstrează, dublând modelele cu ecran curbat 1000R cu aceste noi modele cu ecran plat, dar aducând și noutăți semnificative, precum primul model Odyssey UHD și primul cu HDMI 2.1.

 

În timp ce industria jocurilor continuă să prospere în întreaga lume, Samsung Odyssey a devenit rapid alegerea numărul unu printre jucătorii care se află în căutarea unei calități a imaginii incredibile și a unei performanțe ridicate, totul într-un singur pachet. Gama extinsă le asigură acum jucătorilor posibilitatea de a-și alege un monitor care să se plieze strict pe preferințele și nevoile lor de joc.

 

Din gama de monitoare de gaming cu ecran plat Samsung Odyssey vor face parte:

Samsung Odyssey G7 de 28” (Model: G70A)

Odyssey G7 îmbină imagini fascinante cu performanțe de ultimă generație. Dispunând de un panou Ultra High Definition (UHD) cu un unghi larg de vizualizare de 178 de grade, împreună cu HDR400, G7 produce culori incredibile cu mai mult contrast, un negru mai închis și un alb mai luminos pentru o profunzime spectaculoasă și detalii asemănătoare cu realitatea. Cu o rată de reîmprospătare de 144Hz de top în industrie și un timp de răspuns ultra-rapid de 1 ms[1], care se îmbină cu NVIDIA® G-SYNC® Compatible și AMD FreeSync Premium Pro, jucătorii obțin o precizie egală cu realitatea. Datorită compatibilității HDMI 2.1, oferind rezoluție maximă și rate de reîmprospătare nu doar pentru PC, ci și pentru consolele de nouă generație cu suport 4K 120Hz, G7 oferă o consistență de înaltă calitate în fiecare joc. Designul CoreSync, reprezentativ pentru G7, aduce culorile din jocurile video în afara ecranului, în mediile reale ale jucătorilor pentru o imersiune personalizată.

 

Samsung Odyssey G5 de 27” (Model: G50A)

Odyssey G5 este perfect pentru jucătorii care doresc să-și ducă jocurile la nivelul următor, atât pe PC, cât și pe consolele de gaming de nouă generație. Este primul model Odyssey care prezintă un panou Quad High Definition (QHD) cu o rată de reîmprospătare de 165Hz, oferind un timp de răspuns de 1 ms[2], precum și HDR10 pentru o grafică uimitoare. G-SYNC Compatible și AMD FreeSync Premium cresc performanța la un nivel înalt pentru a oferi un avantaj competitiv fără întreruperi. Cu un suport reglabil de înălțime, jucătorii își pot înclina, roti și pivota monitorul pentru a crea o configurație complet ergonomică, confortabilă și potrivită unui timp de joc mai îndelungat.

 

Samsung Odyssey G3 de 27” și de 24” (Model: G30A)

Odyssey G3 este ideal pentru cei care își doresc o modalitate mai accesibilă pentru a-și îmbunătăți setup-ul de gaming. Cu o rată de reîmprospătare rapidă de 144Hz și un timp de răspuns de 1 ms[3] (MPRT), pixelii se schimbă cu un răspuns aproape instantaneu pentru o acțiune și o performanță rapidă pe ecran. AMD FreeSync Premium facilitează acțiunea pentru un flux de joc neîntrerupt, permițându-le pasionaților de gaming să vadă jocurile în cel mai autentic mod cu putință. G3 are un suport reglabil de înălțime, asigurându-se, astfel, și confortul jucătorilor, nu doar performanța.

Monitoarele de gaming Samsung Odyssey G70A și G50A  includ, de asemenea, o serie de funcții intuitive pentru multitasking, profitând la maximum de orice fel de interacțiune, indiferent dacă este vorba de jocuri sau doar de crearea de conținut. Fiecare monitor are mai multe instrumente de gestionare a ecranului pentru a susține un proces corespunzător de multitasking. Utilizatorii se pot juca, pot viziona content divers și pot interacționa pe chat, în același timp, fără efort cu Picture-by-Picture (PBP) sau pot crea un al doilea ecran virtual cu Picture-in-Picture (PIP) cu personalizare flexibilă. Cu Easy Setting Box, jucătorii pot gestiona în mod convenabil mai multe ecrane pe un singur monitor cu alocări de ferestre complet optimizate pentru un multitasking complet, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să aleagă între a-și urmări streamerul preferat sau a se juca.

Auto Source Switch+

În plus, cu Auto Source Switch+, jucătorii pot ajunge la conținutul lor mai repede fără a accesa mai multe ferestre. Utilizatorii trebuie doar să pornească computerele sau consola de gaming, iar monitorul va recunoaște în mod instantaneu rutina acestora și va deschide cea mai activă fereastră.

[Tabel cu specificații]

Model G70A G50A G30A
Display Dimensiunea ecranului 28″ 27″ 27″ 24″
Plat / Curbat Plat
Raport de aspect 16:9
Luminozitate (Standard) 300 cd/㎡

(Peak 400 cd/㎡)

350 cd/㎡ 250 cd/㎡
HDR VESA DisplayHDR 400 HDR10
Rezoluție 3,840 x 2,160 2,560 x 1,440 1,920 x 1,080
Timp de răspuns 1ms(GTG) 1ms(MPRT)
Unghi de vizionare 178°(Orizontal)/178°(Vertical)
Rata cadrelor Max 144Hz Max 165Hz Max 144Hz
Caracteristică de Gaming FreeSync FreeSync Premium Pro FreeSync Premium
G-SYNC G-SYNC Compatible
Auto Source Switch+ Da
Etc.(1) Mod de protecție a ochilor, Flicker Free, Black Equalizer, Optimizator Rată de Reîmprospătare
Etc.(2) Low Input Lag Mode, Super Arena Gaming UX, Ultrawide Game View, CoreSync Lighting
Etc. Culoare NEGRU
Interfață Display Port 1.4 (1EA),
HDMI 2.1 (2EA),

USB3.0 Up (1EA) & Down (2EA)

Display Port 1.2 (1EA), HDMI 2.0 (1EA), Display Port 1.2 (1EA),
HDMI 1.4 (1EA),
Ergonomie HAS (suport reglabil de înălțime), înclinare, pivotare, pivot
Montare pe perete 100 x 100