Samsung pregateste televizorul cu ecran curbat (VIDEO)

Data: 10/05/2013 | Autor: .

SamsungTV

N-ar fi interesant sa poti vedea la televizor din orice unghi posibil? La asta s-au gandit si inginerii de la Samsung care au brevetat deja o inventie care promite sa faca acest lucru posibil.

Potrivit brevetului inregistrat de Samsung, viitoarele televizoare produse de concernul sud-coreean isi vor adapta forma dupa dorinta utilizatorului, cu ajutorul telecomenzii.SamsungPatent

Ecranul TV OLED se va curba in asa fel incat sa poata fi vazut din orice unghi posibil.  Pentru ca imaginea sa nu fie deformata, procesorul televizorului va transforma semnalul, in asa fel incat imaginea sa fie una ideala.

Inventia Samsung ar putea fi pusa in practica in urmatorii ani, mai cu seama ca sud-coreeni au definitivat deja tehnologia care permite dezvoltarea ecranelor curbate.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Samsung lucreaza intens la lansarea primelor smartphone-uri cu ecrane flexibile OLED (Organic Light Emitting Diode). Gadgeturile ”Flexible Display”  le vom vedea, cel mai probabil, in 2014, fie sub forma unor telefoane, tablete sau alte gadgeturi ce necesita ecrane.

Acestea vor avea forme diverse, de la bratari la suluri, cilindri si alte solutii tehnice care, in prezent, par de domeniul fantasticului. Potrivit surselor citate de BBC, primele gadgeturi cu ecrane flexibile vor fi smartphone-urile.

Ca sa intelegeti mai bine la ce se gandeste Samsung, urmariti si clipul urmator.

Noile ecrane au aparut pe surse inca din 2010. Urmariti cat sunt de rezistente