Samsung a prezentat trei tablete Windows 8

Data: 29/08/2012 | Autor: .

 

Pe langa smartphone-ul ATIV S, Samsung a lansat in aceasta seara sub acelasi brand si o serie de trei tablete ce vor rula noul sistem de operare Windows 8. Chiar daca form-factorul aminteste de seria Asus Transformer, Samsung pariaza, prin aceste device-uri, pe platforma celor de la Microsoft.

ATIV Smart PC si fratele mai mare ATIV Smart PC Pro vor fi doua tablete de 11,6 inchi ce vor dispune de procesoare Intel si vor rula, astfel, versiunea completa a Windows 8.

Cele doua device-uri vor vezni insotite de dock-uri cu tastura si vor fi compatibile cu S-Pen, stylus-ul folosit de Samsung pana acum exclusiv cu tabletele si smartphone-urile din seria Note.

Asemanarile dintre cele doua gadget-uri se opresc, insa, aici. ATIV Smart PC va folosi un procesor Atom, in timp ce varianta PRO va folosi un Intel Core i5, procesor mult mai puternic. In ceea ce priveste memoria, Smart PC va dispune de 2 GB RAM in timp ce versiunea Pro va veni echipata cu o memorie de 4 GB.

In plus, ATIV Smart PC va avea o grosime de numai 9,9 mm, in timp ce fratele mai mare Pro va fi cu 2 mm mai gros.

Cele doua device-uri se diferentiaza si in ceea ce priveste autonomia, insa este putin probabil ca acest lucru sa dea batai de cap prea multor utilizatori. Si asta pentru ca varianta Smart PC Pro, mai resursofaga, va avea o autonomie impresionanta de 8,5 ore, in timp ce versiunea „standard” va avea o autonomie chiar mai mare, de 13.5 ore.

Pe langa aceste doua veritabile PC-uri, Samsung a mai prezentat astazi si ATIV Tab: o tableta de 10,1 inchi cu un procesor ARM ce va rula Windows RT in locul versiunii complete Windows 8.

Device-ul va fi echipat cu un procesor Snapdragon S4 de 1,5 GHz si 2 GB de memorie RAM, insa va avea o rezolutie de doar 1366×768 inchi. In ceea ce priveste dimensiunile, ATIV Tab are un profil de 9,9 mm, la o greutate de 570 de grame.

Spre deosebire de fratii mai mari ATIV Smart PC si Smart PC Pro, ATIV Tab nu va fi compatibil cu stylus-ul S-Pen.

Samsung nu a dezvaluit informatii privind pretul celor trei device-uri sau data lansarii, insa este putin probabil ca acestea sa ajunga pe rafturi inaintea tabletelor Surface, produse de Microsoft.

Mai multe fotografii si detalii, pe The Verge.

Update: Samsung a publicat si prima fotografie „de familie” cu seria ATIV: