Samsung repara gafa uriasa cu Galaxy Gear (VIDEO)

Data: 19/11/2013 | Autor: .

galaxy-gear-gadgetreport-463x304Dupa ce a anuntat, pe site-ul oficial, ca a vandut 50.000 de ceasuri inteligente Galaxy Gear de la lansarea din septembrie, Samsung a realizat, probabil, uriasa greseala de marketing, si a revenit cu un nou comunicat in care anunta 800.000 de ceasuri comercializate, relateaza Reuters.

Cifra este, oricum, cu mult sub potentialul si asteptarile producatorului sud-coreean.

In tentativa de a crea o piata pentru aceste gadgeturi, concernul Samsung si-a asumat o misiune dificila in care si-a pus si singur piedici.

Iar cea mai mare este ca Gear este compatibil, in prezent, doar cu noul smartphone Galaxy Note 3.

Samsung a inceput sa updateze la Android 4.3 software-ul de pe telefoanele Galaxy S4, S3 si Note 2, insa campania se desfasoara greoi, iar cei care au primit deja software-ul au acuzat ca este plin de erori.

Sotfware-ul ar urma sa ajunga si in Romania, in aceasta luna.

In aceste conditii, faptul ca a vandut 800.000 de unitati din Galaxy Gear poate fi vazut ca o adevarata performanta, mai ales ca ceasul nu este deloc ieftin in comparatie cu concurenta. In Romania, el poate fi gasit la 1200-1600 de lei.

In clipul video de mai jos, puteti vedea unul dintre cele mai interesante teste cu Galaxy Gear. Acesta vine sa explice cateva dintre functiile noi aduse de Gear dar si sa prezinte cateva dintre aspectele la care Samsung mai are de lucrat :

– ecranul ceasului este foarte greu de zgariat si se vede bine chiar si in conditii de lumina puternica

– cureaua din plastic si cauciuc poate fi ajustata pe masura insa ramane de vazut cum va rezista la o utilizare intensiva, mai ales ca are inclusa camera video si microfonul.
– Bateria ceasului rezista numai o zi, asa ca trebuie incarcata.
– Ceasul nu are un indicator vizual care sa arata nivelul bateriei
– Gear are un incarcator special, asa ca ar trebui sa il ai tot timpul cu tine.
– La capitolul software, Gear are nevoie, cu siguranta, de update-uri, in special de short-cut-uri.
– Functia de notificari nu permite vizionarea update-urilor de pe Facebook pe ceas.
– Functia Find my phone functioneaza doar daca exista o legatura bluetooth cu Galaxy Note 3.
– Pana sa fie lansate update-urile necesare pentru Galaxy S3, S4 si Note 2, ceasul poate fi folosit doar cu Galaxy Note 3.