Samsung SUHD va monitoriza casa împotriva hoţilor

Data: 30/12/2015 | Autor: .

samsung suhd 2016 gadgetreport

Sud-coreenii vor lansa la CES 2016 noile televizoare Samsung SUHD. Gadgeturile vor avea, printre altele, o facilitate care ne va ajuta să monitorizăm tot ce se întâmplă în locuinţă, de la distanţă, prin tehnologia Internet of Things (IoT), anunţă Samsung, într-un comunicat de presă.

Cu ajutorul unei camere video exterioare conectate la televizorul Samsung SUHD, vom putea verifica ce se întîmplă în locuinţă, şi asta de pe o interfaţă SmartThings, disponibilă pe telefonul sau tableta cu care suntem, de exemplu, la serviciu sau in concediu.

Mai mult chiar, pentru cei care stau la casă şi au montaţi senzori de mişcare în curte, noul software va anunța pe ecranul televizorului si pe celelalte gadgeturi conectate orice mişcare suspectă, oferind astfel o securitate sporită a locuinței.

Sud-coreenii afirmă că noile televizoare Samsung SUHD se vor putea conecta și vor putea controla dispozitive Samsung și senzori SmartThings, dar și alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings.

Acestea includ de la lumini conectate și încuietori, la termostate și camere video realizate de producători terți, toate la cele mai înalte standarde de calitate. Pentru suport complet în cazul produselor compatibile SmartThings este necesar adaptorul SmartThings Extend USB.

samsung suhd 2016

Toate televizoare Samsung SUHD 2016 vor fi compatibile cu tehnologia SmartThings, însă funcționalitățile acesteia vor fi activate la nivel regional pe măsură ce SmartThings va extinde disponibilitatea platformei.

Una dintre cele mai interesante functii este Cinema Mood, aplicaţie care va facilita crearea unui mediu perfect pentru un cinematograf acasă. Aceasta va permite ajustarea automată a luminii ambientale și a sistemului de sonorizare, astfel încât să realizeze condițiile optime de vizionare a unui film.

Mai multe amănunte aflaţi de pe www.smartthings.com.