Scandal in jurul noului Facebook pentru telefon si tableta. Va fi retras?

Data: 28/04/2014 | Autor: .

facebookFacebook a lansat zilele trecute un update pentru programul Facebook destinat dispozitivelor mobile – telefoane si tablete. In loc sa aduca imbunatatiri aplicatiei, acesta a transformat Facebook-ul intr-o adevarata varza din care nu mai intelegi nimic, fapt care a declansat un val de proteste pe internet.

Zeci de mii de utilizatori au scris pe site-urile de socializare mesaje prin care cer Facebook-ului sa retraga update-ul.

«Avem nevoie de un Facebook simplu, cu un news feed usor de vizualizat. Nu inteleg de ce s-au complicat cu atatea facilitati pe care oricum nimeni nu le foloseste », a scris un utilizator pe forumul oficial Facebook.

“De ce, in noua aplicatie, avem doua tipuri de news feed. Unul cu ce fac prietenii si altul cu aceleasi lucruri plus ultimele mesaje. E o nebunie din care nu mai intelegi nimic. De asemenea, este bizar ca aceste doua sectiuni sunt la capetele opuse ale ecranului”, a spus un altul.

Screenshot_2014-04-28-08-42-00Utilizatorii s-au declarat deranjati si de noua facilitate care da play automat la clipurile video postate de prieteni. Un alt motiv de nemultumire il reprezinta pozitionarea icon-urilor de adaugat prieteni si mesaje in centrul layout-ului.

Facebook nu a reactionat oficial la criticile utilizatorilor insa, pe surse, se spune ca nu este exclus ca noul update sa fie retras sau sa fie urmat de un altul care sa rezolve problemele sesizate.