Seful Google ataca spionii NSA. Ce spune de interceptarea conturilor de email si a telefoanelor

Data: 5/11/2013 | Autor: .

telefoanehackeriPresedintele Google, Eric Schmidt, a catalogat drept „scandaloasa” interceptarea de catre serviciile americane a datelor a sute de milioane de utilizatori ai motoarelor de cautare online.

„Este intr-adevar scandalos ca Agentia pentru Securitate Nationala (NSA) monitorizeaza bazele de date Google, daca aceste informatii sunt reale”, a declarat Eric Schmidt intr-un interviu acordat Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Agentia americana pentru Securitatea Nationala (NSA) a accesat, de curand, principalele linii de comunicatii care fac legatura intre bazele de date apartinand companiilor Yahoo si Google, arata documente furnizate de fostul consultant Edward Snowden citate de ziarul The Washington Post.

Prin accesarea acestor linii de comunicatii, NSA poate colecta informatii din sute de milioane de conturi de mail. Potrivit unui document intern datat 9 ianuarie 2013, divizia de interceptari a NSA trimite zilnic milioane de date obtinute din retelele companiilor Yahoo si Google la centrul de stocare a datelor existent in baza de la Fort Meade.

Conform documentului, in ultimele 30 de zile inainte de 9 ianuarie 2013, agentii NSA procesasera 181.280.466 de date, incepand de la „metadate” (date despre conectivitate – expeditorul si destinatarul unui mesaj) pana la continutul comunicatiilor de tip text, audio si video.