SETI, anunţul ce vizează existenţa extratereştrilor (VIDEO)

Data: 16/02/2015 | Autor: .

extraterestrii-gadgetreport.ro

Extratereştii există şi nu trebuie să ne fie teamă de ei! O spun cercetătorii de la Institutul SETI din California care îşi extind eforturile de căutare a vieţii în spaţiu. Dacă până acum, experţii căutau exclusiv semnalele din Cosmos, de acum încolo vor transmite, cu ajutorul telescoapelor, mesaje către cele mai îndepărtate locuri din galaxie, în speranţa că cineva le va răspunde.

“Contactarea civilizaţiilor extraterestre nu este periculoasă”, afirmă cercetătorii americani.

Astrofizicienii vor să trimită semnale în spaţiu, îndreptate spre stele din alte sisteme solare, în speranţa că vor putea să stabilească un contact cu cel puţin o civilizaţie extraterestră.

„Timp de 50 de ani, am îndreptat radiotelescoape spre stele în căutarea semnalelor emise de alte civilizaţii, dar fără succes”, a declarat Douglas Vakoch, un cercetător de la SETI, citat de GadgetReport.ro.

„Prin acest program, Active SETI, vom inversa procesul, pentru a ne asuma un rol activ, şi vom transmite semnale puternice, bogate în informaţii, către alte lumi, în speranţa că vom primi un răspuns”, a adăugat acesta.

Nu este prima dată când experţii trimit mesaje în spaţiu. În 1999, ruşi au folosit telescopul Yevpatoria, din Peninsula Crimeea, pentru a face acest lucru, iar în 2008,  NASA a transmis în Cosmos un cântec al trupei The Beatles, intitulat „Across the Universe”, către steaua polară, aflată la o distanţă de 430 de ani-lumină.

Detalii, dar şi alte ştiri interesante din lumea tehnologiei, aflaţi din emisiunea TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV