E smartphone? Nu, telecomanda. Cum arata noua platforma Google TV (VIDEO)

Data: 26/06/2012 | Autor: .

La doi ani distanta de la primul model, Sony pregateste lansarea noului Google TV. Construit pe platforma Android 4.0, gadgetul promite sa o ofere o experienta multimedia completa, integrata cu tabletele si smartphone-urile care ruleaza sistemul de operare de la Google.

Google TV vine cu noile NSZ-GS7 Internet Player si NSZ-GP9 Blu-ray Disc player, dar si cu o noua telecomanda care arata aproape la fel ca un smartphone, cu tastatura Qwerty si taste rapide pentru navigarea usoara pe ecran.

Odata conectat la televizor, Google TV ofera o interfata simpla pe care sunt prezente aplicatiile descarcate din Google Play.

Cu ajutorul telecomenzii si a tastaturii integrate, veti putea sa va alegeti programele sau sa navigati pe internet. Interesant este ca telecomanda are si un sensor de trei axe, astfel ca o veti putea folosi si pe post de accesoriu pentru jocuri.

Google TV se conecteaza la televizor si alte accesorii (DVD player, set-top-box) prin mufe HDMI, dar si prin Bluetooth si IR. Pe internet ajunge cu ajutorul placilor Ethernet, Wi-Fi si browser-ului Chrome, iar celelalte accesorii pot fi legate prin mufele USB.

Poate cea mai interesanta noutate este conectarea directa cu alte dispozitive Android prin intermediul unei aplicatii speciale, astfel ca veti putea folosi inclusiv telefonul sau tableta pentru a schimba continutul multimedia de pe ecran.

Pe Google Play urmeaza sa fie lansate cateva sute de aplicatii dedicate Google TV, unele dintre ele fiind deja disponibile. Printre acestea se afla cele de lifestyle precum QVC, SocialEyez TV, Steampunk Clock si Twitter, aplicatiile muzicale precum Mediawall, iHeartRadio si KARAOKE Channel, dar si posturi TV cunoscute ca CNBC, CNN, Fox, CNET si News Republic.

Bineinteles, cu ajutorul Google TV veti putea cumpara si viziona filme si muzica de pe internet, de pe Google Play dar si de pe alte surse precum Motor Trend, Nascar, Plex, Redux for Google TV si Twit.Tv.

Google TV va fi lansat pe 22 iulie in mai multe tari. Niciun cuvant, pentru moment, despre Romania.

In Statele Unite, NSZ-GS7 va costa 199 dolari iar NSZ-GP9 Blu-ray player va fi vandut cu 299 dolari.