Sony a lansat PlayStation 4. Cum arata si ce poate noua consola de jocuri (VIDEO)

Data: 11/06/2013 | Autor: .

play-station-4

Sony a prezentat aseara, in mod oficial, consola de jocuri PlayStation 4, prima noutate a companiei din ultimii 7 ani. Gadgetul vine cu un pret mai mic si o orientare agresiva catre consumatorii de jocuri video in tentativa de a concura cu succes consola Xbox One lansata recent de Microsoft.

PlayStation 4 (PS4) va avea un pret de referinta de 399 de dolari in Statele Unite, cu 20% mai mic fata de Xbox One, au afirmat directorii executivi ai Sony, prezenti pe scena luni seara la conferinta E3 de la Los Angeles, unde a avut loc prezentarea consolei, transmite Bloomberg.

Compania japoneza va permite utilizatorilor revanzarea nelimitata a jocurilor folosite, iar produsul nu are nevoie de o conexiune permanenta la internet, decizii care par sa contrasteze cu doua dintre cele mai criticate caracteristici ale Xbox One.

PS4 reprezinta un element central al strategiei Sony de a-si revigora afacerile in domeniul electronicelor de consum. Daca va avea succes, consola va furniza companiei resursele financiare necesare pentru restructurarea diviziei producatoare de televizoare, aflata in pierdere de noua ani.

Spre deosebire de consola Sony, care pune accent in principal pe jocuri video, Microsoft a cautat sa „monopolizeze sufrageria” cu Xbox One, anuntand numeroase facilitati TV si de continut media, inclusiv productii de film si televiziune distribuite in exclusivitate, noteaza Mediafax.

Preturile PlayStation 4 variaza de la 399 de dolari in SUA la 399 de euro in Europa si 349 de lire in Marea Britanie, in timp ce Xbox One va costa 499 de dolari in SUA, 499 de euro in Europa sau 429 de lire in Marea Britanie.

PS4 va fi disponbila in SUA si Europa inainte de sarbatorile de iarna, a precizat Sony.