Sony pregateste jocurile viitorului. O demonstratie video incredibila (VIDEO)

Data: 27/04/2014 | Autor: .

jocurile viitorului

Jocurile viitorului se vor folosi foarte mult de realitatea augumentata, urmand sa ne transpuna intr-o lume in care actiunea se va desfasura in jurul nostru, in cel mai real mod cu putinta, relateaza GadgetReport.ro

Expertii de la Sony au dat publicitatii doua clipuri video in care prezinta, in cel mai simplu mod cu putinta, ce va insemna realitatea augumentata in viitoarele jocuri PlayStation Move.

In primul clip video, un barbat tine in maini doua cartonase care devin, in realitatea virtuala, doua cutii pline cu un lichid albastru.

Sony incearca prin acest experiment sa demonstreze modul in ce ne vom folosi de obiectele virtuale.

In al doilea clip video, expertii ne propun o alta idee pe care vor sa o exploateze in jocurile viitorului. Este vorba de dezvoltarea unor personaje virtuale, in cazul de fata un dinozaur, care vor reactiona intr-un mod care incearca sa se apropie de realitate.

Cele doua clipuri video vin sa completeze tabloul unui viitor in care jocurile ne vor face sa ne simtim ca suntem cu adevarat in mijlocul actiunii.

Potrivit expertului Sylvain Joly, daca in prezent privim actiunea jocului stand comozi pe fotoliu sau in canapea, cu joystick-ul in mana, in viitor vom putea sa exploram jocul in functie de modul in care miscam gadgetul de pe care il rulam. In clipul video de mai jos, expertii folosesc un iPad pe care il misca in jurul lor, astfel ca imaginile de pe ecran se schimba, dezvoltand, astfel un mediu tridimensional.

Tehnologia este inca la inceput insa din imagini va puteti da seama de ideea in sine, una cu adevarat spectaculoasa.

Scriam, anul trecut, ca jocurile din urmatorii 4-5 ani se anunta a fi cu adevarat spectaculoase. Noile motoare grafice anuntate de producatorii de jocuri promit o experienta apropiata de realitate, iar imaginile 3D-ul si noile console de jocuri vor face ca gamerii sa simta ca se afla cu adevarat in mijlocul actiunii.

Compania Ctytek a prezentat platforma CryENGINE 3 SDK 3.4.0 DX11, pe baza careia dezvoltatorii vor putea crea jocurile viitorului. Urmariti clipul video de mai jos pentru a descoperi capacitatile acesteia.

Si Epic a lansat, la Game Developers Conference din San Francisco,  platforma grafica – Unreal Engine 3. Aceasta va permite dezvoltatorilor sa scrie noi jocuri pentru Xbox One, PlayStation 4, Wii U, Windows, Mac, iOS si Android.

GadgetReport.ro a relatat, recent, despre o un codec care genereaza o textura care arata aproape la fel ca pielea umana. Astfel ca, pe baza acesteia, in curand, personajele din jocuri, filme si aplicatii vor deveni aproape reale.

Though Jimenez a reusit performanta incredibila cu ajutorul unor logaritmi modificati pe baza DirectX 10. Expertul a derulat aplicatia cu ajutorul unei placi GeForce GTX 580 la 112.5 frameuri pe secunda.