Sony pregateste noua consola de jocuri PlayStation 4

Data: 16/01/2013 | Autor: .

playstation-4Sony pregateste lansarea noi console de jocuri PlayStation 4 in luna mai. Anuntul a fost facut de Hiroshi Sakamoto, deputy senior general manager of Home Entertainment la Sony, intr-un interviu pentru site-ul Emol, citat de BGR.

Sakamoto a spus ca noua consola va aduce multe noutati importante, insa ca, pentru a le afla, va trebui sa asteptam pana in luna mai.

GadgetReport.ro a relatat, recent, ca noua consola de jocuri PlayStation va veni cu specificatii spectaculoase dar si cu un sistem de protectie care va face imposibila rularea jocurilor copiate.

Noua consola, cu nume de cod Orbis, va primi un procesor AMD x64 CPU si o placa video AMD Southern Islands GPU care permite jocuri la o rezolutie de 4096 x 2160 pixeli, in Full HD si 3D.

PlayStation Orbis va rula jocurile de pe Blu-ray disc dar si de pe PlayStation Network, acolo unde vor fi disponibile toate titlurile compatibile cu noua consola.

Interesant este ca, pentru a preveni pirateria, jocurile nu vor putea fi accesate decat daca utilizatorul are conexiune de internet si inregistreaza codul jocului pe PlayStation Network.
Si Microsoft pregateste un asemenea filtru pentru viitoarea consola Xbox.