Spider-Man: No Way Home scrie istorie! 1 mld. dolari, încasări în 10 zile

Data: 27/12/2021 | Autor: .

Spider-Man No Way Home

Filmul Spider-Man: No Way Home a dominat box-office-ul nord-american de Crăciun şi a devenit în cel de-al doilea weekend al său de proiecţii primul film din era COVID-19 care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari la nivel global, relatează Business Insider .

Această peliculă – cea de-a treia regizată de Jon Watts în cadrul celei mai recente trilogii din franciza Spider-Man, cu Tom Holland şi Zendaya în rolurile principale – s-a menţinut pe primul loc în box-office-ul nord-american şi a obţinut de vineri până duminică încasări de 81,5 milioane de dolari, ridicând totalul încasărilor sale din America de Nord la 467,3 milioane de dolari.

Datorită încasărilor de 587 de milioane de dolari obţinute pe plan internaţional, box-office-ul global al acestui film a ajuns în doar 12 zile la 1,05 miliarde de dolari, deşi lungmetrajul nu a fost încă lansat în China, confirmând aşteptările analiştilor din industria cinematografică.

Acest film a devenit în mod oficial titlul cu cele mai mari încasări din 2021 şi s-a alăturat producţiei Star Wars: The Force Awakens, care a reuşit aceeaşi performanţă (depăşirea pragului de 1 miliard de dolari în doar 12 zile) în anul 2015, conform revistei Variety.

 

Încasările obținute de noul lungmetraj Spiderman sunt cu atât mai impresionante ținând cont că acesta a fost lansat în cinematografe are loc în contextul răspândirii Omicron, varianta extrem de contagioasă a virusului SARS-CoV-2 care afectează în prezent lumea întreagă în timpul pandemiei de COVID-19.

Don’t Look Up, viral! Controversele din jurul filmului Netlix