Star Wars Episode IX, premieră în istoria cinematografiei

star wars episode IX gadgetreport.ro 1

Regizorul Colin Trevorrow, cel desemnat de Disney pentru a realiza Star Wars Episode IX, are planuri ambiţioase cu filmul care va fi lansat cel mai probabil în decembrie 2019. Trevorrow, cunoscut pentru regia filmului Jurassic World, îşi propune ca o parte dintre scenele din noul episod să fie înregistrate în spaţiu, cu camere IMAX 4K. Ar fi o premieră în istoria cinematografiei.

Invitat la Sundance Film Festival, Colin Trevorrow a declarat că vrea să aducă mai mult realism în Star Wars. “Imaginile ar fi cu adevărat incredibile”, consideră regizorul, citat de NME.

Colin Trevorrow s-a declarat încântat de modul în care Christopher Nolan a filmat scenele din Interstellar care, în opinia lui, au adus o notă de realism producţiilor SF. „Vreau să duc acest tip de experienţă mai departe, să trecem la un nivel fără precedent”, a declarat regizorul.

Potrivit experţilor, filmarea unor scene din film în condiţiile din spaţiu este o provocare uriaşă. Cel mai probabil, regizorul va alege să filmeze diverse modele de nave pe fundalul spaţiului cosmic, urmând ca acestea să fie prelucrate cu ajutorul efectelor speciale.

Este puţin probabil, spun specialiştii, ca Trevorrow să rişte să filmeze actori în spaţiu, având în vedere că aceştia nu au pregătirea necesară astronauţilor. În plus, costurile de producţie ar fi cu adevărat uriaşe.

Cum a realizat Nolan imaginile din spaţiu cu ajutorul efectelor speciale vedeţi în clipul video de mai jos.

GadgetReport.ro relata, recent, că Disney şi-a schimbat planurile privind lansarea noilor episoade Star Wars.

Premiera Star Wars: Episode VIII, episod regizat de Rian Johnson, a fost mutată din 26 mai 2017 – zi în care urmau să se marcheze 40 de ani de la debutul primului film Star Wars – în 15 decembrie 2017, astfel că nu este exclus ca şi Star Wars Episode IX să apară tot în preajma sărbătorilor de Crăciun, după reţeta de succes aplicată la Episode VII The Force Awakens – cel mai bine vândut film din istoria cinematografelor din SUA, cu încasări de 1,8 miliarde de dolari.

La nivel internaţional, The Force Awakens a ajuns pe locul III în topul celor mai populare filme din istorie, după Avatar şi Titanic.

Star Wars Rogue One – povestea piloţilor X-Wing

Potrivit presei americane, amânarea lansării Star Wars: Episode VIII îi va oferi regizorului şi scenaristului Rian Johnson (Brick, Looper) mai mult timp la dispoziţie pentru a realiza filmul, asta mai ales după criticile virulente la adresa Star Wars: The Force Awakens, film despre care s-a spus că a fost realizat superficial, cu un scenariu subţire şi fără valoare artistică.

Episodul va fi primul care se va rupe de la firul narativ al seriei, urmând să deschidă calea unei serii de aventuri alternative la filmele principale din Star Wars.

Episodul VIII, Rogue One va spune povestea piloţilor de pe navetele spaţiale X-Wing, care au apărut în episoadele IV, V şi VI.

„JJ Abrams l-a citit si a spus ceva ce el nu spune niciodată, dar niciodată! A spus despre scenariul pentru Episode VIII că este atât de bun încât şi-ar fi dorit să-l fi scris el! E posibil să mai spus ceva de acest gen la Lost, dar nu l-am auzit niciodată exprimându-şi regretul într-un asemenea mod”, a declarat actorul Greg Grunberg, cel care va juca rolul unui pilot pe nume Snap Wexley.

În noul episod Star Wars: Episode VIII, îi vom vedea printre alţii pe Daisy Ridley, John Boyega şi Oscar Isaac, alături de Mark Hamill în rolul lui Luke Skywalker.

Printre actorii ce vor juca în Star Wars Episode VIII Rogue One se va afla şi Felicity Jones, film ce a apărut în The Theory of Everything şi The Amazing Spider-Man 2.

Şi următorul episod, Star Wars Episode IX, ce va fi lansat un an mai târziu, va urma, cel mai probabil, seria aventurilor alternative.