Steve Jobs visa sa construiasca iPad-ul inca din 1983

Data: 3/10/2012 | Autor: .

Steve Jobs anticipase tableta iPad si comunicatiile mobile inca din 1983, alaturi de alte componente esentiale ale lumii digitale in care traim.

Intr-un discurs tinut in cadrul International Design Conference din Aspen, Jobs vorbeste despre calculatoare mobile si simplu de folosit, pe care compania sa intentiona sa le construiasca in urmatorii 10 ani.

„Strategia Apple este foarte simpla. Ceea ce vrem noi sa facem este sa punem un computer grozav intr-o carte pe care o poti cara cu tine si pe care vei invata sa-l folosesti in 20 de minute. Asta vrem sa facem, si vrem sa o facem in acest deceniu. Ne dorim sa-l construim cu o conexiune radio pentru a nu trebui sa-l conectezi de fiecare data cand vrei sa comuinici cu alte baze de date sau alte computere”, spunea Jobs in 1983.

In plus, Jobs vorbeste despre computerul personal ca fiind un nou mediu de comunicare, si asta cu multi ani inainte ca internetul sa devina cu adevarat mainstream.

Totodata, fondatorul Apple anticipeaza modelul de distributie a aplicatiilor in magazine digitale specializate, care a dat nastere peste multi ani la App Store.

Discursul integral al lui Jobs poate fi ascultat aici.