StoreDot prezintă bateria care se încarcă în 2 minute! (VIDEO)

Data: 9/01/2015 | Autor: .

storedot

Dezvoltatorii de la StoreDot, un start-up din Israel, au prezentat la CES 2015 din Las Vegas un nou tip de acumulator care se încarcă complet în numai 2 minute. Vedeţi demonstraţia în clipul video de mai jos.

Potrivit CEO-ului StoreDot, Doron Myersdorf, s-a ajuns la această performanţă după ce au modificat structura internă a bateriei şi au folosit noi materiale, bineinteles secrete. Dincolo de faptul că se încarcă uluitor de repede, noul tip de acumulator ar fi şi mult mai fiabil, numărul ciclurilor de încărcare-descărcare fiind de peste cinci ori mai mare decât la o baterie obişnuită.

Marea problemă a noului tip de acumulator este că se descarcă destul de repede, în doar câteva ore. Doron Myersdorf afirmă că avem de-a face cu un prototip şi că se lucrează intens la creşterea autonomiei acestuia.

Cei de la StoreDot afirmă că şi-au stabilit ca pînă în 2017 să vină cu un produs final şi că au început deja negocieri cu mai mulţi producători de gadgeturi, pentru a le oferi noua baterie. Start-up-ul israelian vrea ca apoi să folosească invenţia şi în alte domenii, inclusiv la producţia de acumulatori pentru automobile.