Studiu: Spammerii castiga 200 mil. $ pe an

Data: 28/08/2012 | Autor: .

Emailurile de tip spam sunt aproape la fel de vechi ca si internetul si probabil nu vor disparea in viitorul apropiat. Si asta pentru ca acest tp de „marketing” este unul foarte profitabil.

Potrivit unui studiu realizat de Justin Rao de la Microsoft si David Reiley de la Google, spammerii si produsele promovate prin spam costa societatea aproximativ 20 de miliarde dedolari pe an. In acelasi timp, profiturile realizate de spammeri din aceasta activitate seridica la doar 200 de milioane de dolari anual.

Documentul citat de BGR arata ca este suficient ca unul din 25.000 de oameni care primesc spam sa cumpere ceva promovat in acest fel pentru ca afacerea sa fie profitabila. Si asta pentru ca costurile operationale ale acestor activitati sunt foarte mici, o baza de date cu un milion de adrese de email costand in prezent intre 20 si 50 de dolari.

Bazele de date de acest fel sunt o afacere care „a prins” si in Romania. Astfel, preturile pe Okazii.ro pleaca de la 50 de lei pentru 4,5 milioane de adrese de email din SUA si 74 de lei pentru 1,5 milioane de adrese romanesti. Totusi, nu va recomandam sa apelati la asemenea metode de promovare intrucat spamul este, potrivit legii, ilegal.