Studiu ştiinţific! De ce ar trebui să facem un selfie în fiecare zi

Data: 22/09/2016 | Autor: .

Studiu despre selfie! De ce ar trebui să facem măcar o poză în fiecare zi

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că fotografia de tip selfie are efecte pozitive pentru sănătate. Studiul, intitulat “Psychology of Well-Being”, a arătat că selfie-ul ne face să fim mai fericiţi, relatează GadgetReport.ro

În urma studiului, la care au participat 41 de studenţi, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că ar trebui să începem fiecare zi cu un selfie. Asta pentru că acest gest, efortul pe care îl facem pentru a arăta cât mai bine, ne creşte semnificativ buna dispoziţie. În plus, determină o reducere semnificativă a nivelului de stres şi anxietate.

În cadrul studiului, participanţii au trebuit să facă câte trei fotografii diferite în fiecare zi – una de tip selfie, în care zâmbesc, o fotografie cu ceva plăcut şi o poză cu ceva despre care cred că i-ar face fericiţi pe alţii.

În urma analizei percepţiei studenţilor asupra fotografiilor realizate, cercetătorii au descoperit că cele mai apreciate au fost cele de tip selfie, acestea oferind o stare de confort şi încredere.

Cei care au făcut fotografii cu ceva plăcut s-au simţit mai apreciaţi, în timp ce fotografiile cu dedicaţie pentru prieteni au determinat o creştere a nivelului de încredere şi a sentimentului de apartenenţă socială.

Yu Chen,cercetător la UCI, a declarat că fotografia de tip selfie este cea mai apreciată pentru că ne determină să dăm tot ce este mai bun din noi.

Efortul de a arăta mai bine, de a surprinde unghiul care ne avantajează, rezultatul oferit de fotografie şi aprecierile pe care le primim pe reţelele sociale, toate acestea cresc nivelul de endorfine, determină o mai bună circulaţie a sângelui şi ne fac să uităm de lucrurile negative, de stres şi oboseală”, a mai spus acesta.

selfie

Cum să faci un selfie de calitate! 10 sfaturi esenţiale

Cum să faci un selfie la nivel pro? Există câteva trucuri pe care este indicat să le foloseşti atunci când îţi faci poze în club, la un concert sau la un spectacol.

Un selfie de calitate înseamnă o fotografie în care arăţi bine indiferent de locul în care te afli, de momentul zilei, iar imaginea nu este arsă, blurată sau mişcată.

Cum să faci un selfie de calitate? Scoate husa de la telefon!

Chiar dacă îţi sună ciudat, există mulţi oameni care încearcă să îşi facă poze cu husa pusă pe senzorul de cameră. Multe dintre accesorii au un plastic transparent în zona camerei, care blurează imaginea. Aşa că verifică-l!

Şterge senzorul foto înainte să faci o fotografie

De la transpiraţie sau de la amprente, este posibil ca senzorul să fie acoperit cu murdărie, astfel încât imaginile captate să arate foarte prost.

Cum să faci un selfie de calitate? Şterge senzorul foto înainte să faci o fotografie

Încearcă să ţii mâna cât mai fermă. Orice tremurat va face ca imaginea să nu iasă conform aşteptărilor, mai cu seamă daci faci poze cu camera mai puţin performantă, de pe faţa telefonului.

Selfie-ul pro se face cu camera principală

Dacă eşti într-un club şi este întuneric, este absolut necesar să foloseşti camera de pe spate! Are blitz şi te vei vedea în fotografii. În plus, mergi în setări şi selectează modul de fotografiere pe timp de noapte. O să vezi că pozele tale arată mult mai bine.

Caută un loc cu lumină mai multă

Dacă eşti în club sau în orice alt loc întunecat, caută să ai aproape o sursă de lumină. O reclamă, un joc de lumini, ecranul unui alt telefon. Indiferent ce alegi, încearcă să te foloseşti de lumină pentru a ajuta camera de pe telefon să contureze mai bine imaginea.

Cum să faci un selfie de calitate? Foloseşte HDR

Setează funcţia HDR ca fiind activă. Îmbunătăţeşte calitatea imaginii şi îi dă un plus de culoare şi strălucire.

Cum să faci un selfie de calitate? Foloseşte funcţia Anti-shake

.Foloseşte-te cu încredere de funcţia care elimină efectul de tremurat a mâinii. Îţi va fi de folos mai ales în locurile aglomerate.

Burst shot te ajută alegi fotografia cea mai bună

Atunci când îţi faci un selfie şi foloseşti camera principală, încearcă modul burst shot sau best
picture. Smartphone-ul îţi va face mai multe fotografii instant dintre care o vei putea alege pe cea mai bună.

Cum să faci un selfie de calitate? Foloseşte filtrele de tip Instagram

Foloseşte-te de soft-urile telefonului pentru a prelucra fotografia. Joacă-te puţin pe expunere, accentuează culorile, background-ul, luminozitatea, dă-i un decor. Vei descoperi că fotografiile vor căpăta un alt look, mult mai atractiv decât poza clasică.

Evită selfie-urile în oglindă

Sunt de-a dreptul penibile. Sunt nefireşti şi dau senzaţia de artificial. Şi mai penibil este să îţi faci un selfie în baie.