Surface Pro dezamageste: Autonomie de numai 4 ore

Data: 3/12/2012 | Autor: .

Dupa esecul tabletelor Surface RT, modelele Surface Pro par destinate sa aiba aceeasi soarta. Desi ruleaza varianta „full” a Windows 8 si isi propun sa reprezinte o alternativa viabila la un laptop, tabletele celor de la Microsoft vin impreuna cu o serie intreaga de compromisuri.

Poate cel mai semnificativ dintre acestea este durata de viata a bateriei, care va fi, potrivit Microsoft, intre 4 si 4,5 ore. Astfel, autonomia Surface Pro este de peste doua ori mai mica decat a tabletelor concurente si cu cateva ore bune mai redusa decat a ultrabook-urilor de top.

Informatia a fost dezvaluita de Microsoft pe contul oficial de Twitter.

Daca luam in calcul si pretul noilor tablete, care va porni de la 899 de dolari, la care se adauga alti 100 sau 120 de dolari pentru o tastatura, lucrurile nu par a sta deloc bine pentru cei de la Microsoft.

Tabletele Microsoft Surface Pro vor fi bazate pe procesoare Intel si vor rula versiunea completa a Windows 8, iar primele modele sunt asteptate sa iasa pe piata in luna ianuarie a anului viitor. Pana atunci, fratele mai mic Surface RT, bazat pe procesoare ARM, a iesit deja pe piata de cateva luni, insa primele review-uri au aratat ca produsul dezamageste.