Tableta Microsoft Surface se lanseaza pe 26 octombrie (VIDEO)

Data: 31/07/2012 | Autor: .

Microsoft va lansa pe piata tableta Surface pe 26 octombrie, odata cu noul sistem de operare Windows 8, relateaza Gameindustry. Gadgetul a fost prezentat recent in cadrul unei conferinte de presa la Los Angeles.

Pretul Surface va fi anuntat la scurt timp inainte de data lansarii si va fi “competitiv cu tablete comparabile ARM sau PC-uri Intel din clasa ultrabook”, potrivit Microsoft. Surse din piata afirma ca pretul Surface RT va fi intre 400 si 600 de dolari, iar modelul Pro va costa intre 800 si 1000 de dolari.

Tableta cu display-ul de 10.6 inch se doreste a fi unul dintre competitorii New Ipad insa, din primele date, este putin probabil sa ajunga la cifrele de vanzari spectaculoase ale Apple.

Tableta cu carcasa din magneziu si cu o grosime de 9,3 milimetri arata destul de bine, cel putin la prima vedere. Ecranul pare foarte clar, iar protectia oferita de Corning Gorilla Glass 2 il face aproape incasabil.

Interesant este ca Microsoft a incercat sa impace si capra si varza, oferind tableta in doua variante, una cu procesor Ivy Bridge Core i5, si o alta cu Nvidia Tegra, dar si cu doua sisteme de operare Windows 8 Pro respectiv Windows RT.

Varianta ARM a Surface, botezat RT, are o greutate de 680 de grame si o grosime de 9,3 milimetri, cu carcasa din magneziu si procesor Nvidia Tegra. Cea de-a doua, cu Windows 8 Pro, va avea, pe langa sistemul de operare mai complex, o baterie mai mare, porturi USB 3.0 in loc de 2.0 si spatiu de stocare de 64 sau 128 GB, dublu fata de versiunea RT.

Display-ul tabletei cu Windows 8 va avea de asemenea o rezolutie mai mare, 1080p. Principalul dezavantaj al tabletei cu Windows 8 va fi marimea: 13,5 milimetri grosime si 903 grame.

Interesant este si designul special ales de Microsoft pentru Surface. Tableta va fi imbracata intr-o husa, disponibila intr-o gama larga de culori, iar partea care acopera ecranul poate servi drept tastatura si track pad.