Technics SB-G90M2. Cum arată și ce poate noul sistem de boxe de podea High-End

Data: 7/09/2021 | Autor: .
Technics SB-G90M2

Technics SB-G90M2. Cum arată și ce poate noul sistem de boxe de podea High-End

Technics anunță lansarea noului sistem de boxe de podea Technics SB-G90M2 din seria Grand Class. Ca și predecesorul său, SB-G90, noua versiune M2 este un sistem de difuzoare pe 3 căi, cu bas reflex, care conține un difuzor coaxial ce combină un dom de aluminiu de 25 mm ca și tweeter și un altul de 160 mm pentru frecvențe medii, tot din aluminiu.

Alături mai sunt două woofere de 160 mm, construite din aluminiu. Datorită cercetării meticuloase și a dezvoltărilor tehnologice, echipa de ingineri de la Technics a reușit din nou să îmbunătățească nivelul audio al performanței prin experiența în construcția mecanică și un design evoluat al difuzoarelor.

La noul sistem Technics SB-G90M2 s-a utilizat analiza asistată de calculator pentru a se optimiza difuzoarele, elementele de structură și incintă, pentru a elimina vibrațiile nedorite și distorsiunile.

Astfel, Technics a îmbunătățit semnificativ performanțele deosebite ale recunoscutului SB-G90. Noul sistem de difuzoare SB-G90M2 demonstrează poziția de leader a Technics în industria produselor muzicale, păstrându-și un singur obiectiv: să reproducă acustic cât mai aproape de original, indiferent de genul muzical.

Mai jos sunt îmbunătățirile tehnice ale sistemului de difuzoare Technics SB-G90M2, comparat cu predecesorul SB-G90:

  • Difuzoare cu tehnologie Advanced Phase Precision. Diafragma difuzorului coaxial a fost reproiectată. Structura a fost calculată prin simularea metodei elementelor finite pentru o rezonanță redusă și o reproducere mai naturală a frecvențelor medii, fără distorsiuni. A fost adăugat și un egalizator liniar de fază, care elimină orice distorsiune fazică și care transformă caracteristica presiunii sonore a tweeterului într-una mai apropiată de sunetul natural
  • Sistemul avansat de instalare echilibrată a membranei (Balanced Driver Mounting Architecture – BDMA): suportul interior al difuzoarelor, pe care sunt instalate wooferele chiar în centrul de greutate al magnetului, a fost extins la o placă atașată la suportul de bază, în acest fel vibrațiile fiind transmise în sol
  • O structură a incintei mult mai energetică: întreaga structură internă de rigidizare a fost reproiectată în partea inferioară a incintei. Așa numita “structură de eliminare a undelor staționare”, un ghidaj multiplu de unde care conține o cantitate studiată de material absorbant fonic, va elimina undele staționare și va minimiza efectul utilizării materialelor fono absorbante.
  • Ca urmare a cererilor formulate de utilizatorii noștri, noul sistem SB-G90M2 deține acum terminale de conectare duble

Sistemul de boxe Technics SB-G90M2 va fi disponibil în Europa începând cu Octombrie 2021, cu un finisaj luxos și meticulos realizat, cu un aspect negru lucios de înaltă calitate.

Technics SB-C600. Un nou sistem de difuzoare de raft

Technics a anunțat și lansarea noului sistem de difuzoare compacte de raft SB-C600Technics SB-C600 este un sistem de difuzoare pe două căi, cu bas reflex, care deține un difuzor unic coaxial ca și sursă principală, construit pe principiul ‘Linear Phase’. Tehnologic, acest sistem ‘împrumută’ multe aspecte de la fratele mai mare, sistemul de difuzoare Technics SB-G90M2.

La noul sistem de difuzoare SB-C600 a fost utilizat un sistem de analiză asistată de calculator pentru a optimiza difuzoarele, elementele de structură și incinta pentru a elimina vibrațiile și distorsiunile nedorite și pentru a îmbunătăți claritatea și calitatea reproducerii sunetului.

Iată principalele caracteristici:

  • Difuzor Phase Precision, derivat din versiunea utilizată la sistemul de boxe de pardoseală SB-G90M2, care constă într-un woofer de 15 cm diametru și un tweeter dome de 25 mm din aluminiu.
  • Egalizatorul liniar de fază (Linear Phase Equalizer), același care a fost utilizat la SB-G90M2, elimină nedoritele distorsiuni de fază, ceea ce permite integrarea frecvențelor medii și înalte, rezultatul fiind un sunet natural, fără distorsiuni
  • Sistemul de instalare echilibrată a membranei (Balanced Driver Mounting Architecture – BDMA), care o fixează într-o incintă plasată în centrul de greutate din jurul magnetului, previne mișc[rile nedorite. Aceasta elimină vibrațiile nedorite ale membrane, obținându-se o mai mare puritate a sunetului.
  • Mască frontală proiectată cu elemente de design cu generatoare curbe și vortex care elimină zgomotul de evacuare al aerului, datorită unei analize precise a distribuției aerului
  • Incintă rigidă cu sistem intern de susținere a difuzorului care elimină vibrațiile pentru un sunet natural cu sincronizare și audiție superbă

SB-C600 va fi disponibil în Europa începând cu noiembrie 2021 cu un finisaj simplu și modern de culoarea negru mat.