Technics SL-100C și SL-1200MK7. Cum arată și ce oferă cele două noi pickup-uri

Data: 23/04/2021 | Autor: .

Technics SL-100C și SL-1200MK7, Două noi pickupuri

Technics anunță lansarea a două noi pickupuri: Technics SL-100C, care utilizează caracteristicile clasice ale pickupurilor Technics, și Technics SL-1200MK7 care moștenește aceleași caracteristici și confort operațional ca și SL-1210MK7 (lansat în ianuarie 2019 și devenit în scurt timp favoritul longevivei comunități de DJ iubitori de vinil).

Technics SL-100C

Technics SL-100C  utilizează caracteristicile clasice ale pickupurilor Technics, cum ar fi antrenarea directă cu motor fără miez și braț în formă de S de înaltă precizie. Totodată, vine cu un preț mult mai convenabil decât modelul precedent, SL-1500C.

Technics SL-100C

Până astăzi, cererea pentru pickupuri de înaltă fidelitate ”plug’n’play” rămâne la același nivel, depășind cu mult așteptările noastre. Cu toate acestea, primim o cerere puternică din piață pentru a provoca acest segment la un preț și mai convenabil”, spune Frank Balzuweit, Product Manager la Technics Europe.

Ca urmare, noul pickup SL-100C se livrează cu doza VM95C de la Audio Technica, oferind o precizie a sunetului care satisface cererile audiofililor. Acul conic al dozei VM95C asigură o o urmărire precisă și o reproducere în detaliu a informației muzicale gravată pe discul de vinil. Specificațiile tehnice ale dozei Audio Technica VM95C asigură o largă compatibilitate cu intrările tipice Phono MM ale amplificatoarelor audio.

Ca un adevărat pickup Technics, SL-100C își va convinge utilizatorii cu același motor fără miez, cuplat direct, precis comandat ca să asigure o stabilitate rotațională perfectă, un șasiu solid din două straturi care asigură o urmărire exactă a pistei, neafectată de vibrații externe și un braț sub forma de S, precis, din aluminiu, capabil să reproducă cele mai subtile nuanțe muzicale ale fiecărui disc de vinil. Mai mult, funcția de ridicare automată a brațului (ce poate fi anulată) se activează la ultima pistă a vinilului, prevenind uzura acului după terminarea fiecărei fețe a discului.

Noul pickup Technics SL-100C cu antrenare directă este o soluție foarte atractivă pentru iubitorii de vinil care își doresc un pickup Technics clasic la un preț foarte accesibil.

Caracteristicile principale ale Technics SL-100C:

 • Motor fără miez, cuplat direct care asigură rotație stabilă, fără cogging și cu un cuplu puternic
 • Braț din aluminiu, robust, dar foarte sensibil, care asigură o citire precisă a semnalului imprimat pe disc
 • Platan cu structură pe două straturi ce oferă o performanță îmbunătățită a amortizării vibrațiilor
 • O carcasă rigidă și un amortizor performant care elimină complet vibrațiile pentru a permite un proces de redare precisă a vinilului
 • Doza Audio Technica AT-VM95C livrată în pachet permite instalare rapidă și redare imediată a vinilurilor
 • Funcție de ridicare automată a brațului pentru minimizarea uzurii acului la sfârșitul redării

Technics SL-1200MK7

Technics SL-1200MK7  moștenește aceleași caracteristici și confort operațional ca și SL-1210MK7 care,  lansat în ianuarie 2019, a devenit în scurt timp favoritul longevivei comunități de DJ iubitori de vinil.

Modelul include aceleași specificații ca și modelul negru SL-1210Mk7:

 • Motor fără miez, cuplat direct care asigură rotație stabilă, fără cogging și cu un cuplu puternic
 • Braț robust, dar foarte sensibil, care asigură o citire precisă a semnalului imprimat pe disc
 • Platan cu structură pe două straturi ce oferă o performanță îmbunătățită a amortizării vibrațiilor
 • O carcasă rigidă și un amortizor performant care elimină complet vibrațiile chiar și în condiții dificile de operare
 • Funcție de reglaj a cuplului de pornire și a vitezei de frânare
 • Funcție de control al turației, care permite o ajustare precisă și stabilă
 • Redare în direcție opusă (Reverse Play) care extinde flexibilitatea stilurilor de redare ale DJ-urilor
 • Lampă pentru ac, dotată cu un LED de intensitate crescută, cu durată lungă de viață

Technics SL-100C și SL-1200MK7, Două noi pickupuri

■  Despre seria Technics 1200

Modelul SL-1200 a fost lansat în 1972, fiind un pickup cu antrenare directă cunoscut, care a devenit modelul cel mai bine vândut, cu un număr de 3.5 milioane de unități. Era susținut de un cuplu puternic, operare ușoară și fiabilitate crescută. A devenit foarte căutat atât de audiofili cât și de DJ, pe care i-a ajutat să dezvolte cultura DJ în segmente precum muzica electronică de dans. Această serie este încă și acum utilizată de DJ din întreaga lume.