Telefoanele dauneaza fertilitatii masculine

Telefoanele dauneaza fertilitatii masculine

Dacă citiţi această ştire de pe telefonul mobil, ar fi bine să ştiţi că ţineţi în mână un dispozitiv uşor radioactiv, care emite unde electromagnetice de înaltă frecvență, o formă de radiații. Dacă sunteţi şi bărbat şi ţineţi telefonul în buzunarul din faţă de la pantaloni, s-ar putea să aveţi o problemă. Expertii afirma ca telefoanele dauneaza fertilitatii masculine!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Exeter au descoperit că undele electromagnetice pot afecta fertilitatea masculină. În cadrul unui studiu, citat de DigitalTrends, ei au aflat că bărbaţii care transportă smartphone-urile în buzunarele din faţă ale pantalonilor au avut mai puţini spermatozoizi activi decât cei care ţin telefoanele departe de zona vitală.

Mai mult chiar, cum undele radio sunt o formă de radiaţie non-ionizantă, chiar dacă mult mai puţin periculoasă decât razele X sau cele provenite de la centralele nucleare, acestea au un potenţial cancerigen. Cel puţin asta susţine Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului (International Agency for Research on Cancer).

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 6,9 miliarde de oameni folosesc zilnic un telefon mobil, iar mai mult de jumatate dintre ei sunt bărbaţi.

Vestea buna este ca pe piata a aparut lenjeria de corp anti-radiatii. Este produsă de start-up-ul german Kronjuwelen — Crown Jewels si, la prima vedere, arată ca niste chiloti absolut normali. Numai ca materialul contine un strat protector din argint, care protejeaza “bijuteriile”.

Detalii aflati de pe site-ul companiei de pe KickStarter, acolo unde dezvoltatorii cauta fonduri pentru a trece la productia de serie.