Televizoarele Samsung SUHD, lansate in Romania (VIDEO)

Samsung SUHDSamsung Electronics Romania a lansat marti pe piața locala seria de televizoare SUHD, care introduce un nou standard al conținutului UHD (Ultra High Definition). Televizoarele Samsung SUHD sunt echipate cu tehnologia Nano Crystal Color, care permite redarea cu 20% a mai multor culori și de 64 de ori mai multe nuanțe ale culorilor prin panelul de 10 biți.

Nano Crystal este un nou semi conductor dezvoltat de Samsung, o tehnologie ce emite mai multe culori și are cea mai ridicata puritate a culorilor dintre tehnologiile existente la acest moment.

O alta tehnologie lansata pe noile televizoare Samsung SUHD este Peak Illuminator, inovație care permite de 2,5 ori mai multa luminozitate spre deosebire de un TV obișnuit, datorita unei noi structuri a panelului. Mai mult, Peak Illuminator economisește energie electrica in zonele de negru, pe care o folosește pentru a mari luminozitatea in zonele care necesita acest lucru, iar Precision Black Pro asigura un contrast intens, prin reducerea luminozitații LED-urilor responsabile de acest lucru.

Samsung va avea in oferta trei serii noi de televizoare SUHD – JS9500, JS9000 și JS8500 – cu diagonale intre 48 și 88 inci, pentru ca utilizatorii sa poata alege modelul care se potrivește cel mai bine cu stilul lor de viața.

Ana Maria Pasculescu_SamsungTelevizorul Samsung SUHD JS9500 are o rama metalica, care ii ofera un aspect modern chiar și atunci cand este montat pe perete, asemenea unei opere de arta, iar modelul SUHD JS900 are un design texturat pe partea din spate, ce ii confera un aspect sofisticat din orice unghi ar fi privit.

Incepand cu acest an, toate televizoarele Smart Samsung, inclusiv noile SUHD, vor rula sistemul de operare Tizen, o platforma open-source care permite dezvoltarea mult mai ușoara de aplicații TV. Astfel, noua platforma Smart TV bazata pe Tizen va oferi nu doar o multitudine de funcții, ci și o interfața intuitiva, o experiența multimedia integrata și mai multe moduri de accesare a conținutului.

Noua interfața Samsung Smart Hub are un timp de raspuns mai rapid, precum și un plus de interactivitate. A fost simplificata pentru a afișa toate informațiile pe un singur ecran, afișand cel mai recent conținut, dar și recomandari pentru utilizatori pentru și mai multe opțiuni de divertisment.

Prin funcția Quick Connect, televizoarele Smart recunosc smartphone-urile Samsung odata ce acestea au fost conectate prin tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy). Utilizatorii pot transmite conținut video de pe smartphone-urile lor pe televizoare printr-o simpla apasare de buton. In plus, ei pot vizualiza conținutul emis de un post TV direct pe smartphone-urile lor, fara a avea nevoie de aplicații sau setari complicate.

Utilizatorii Samsung Smart TV se pot trezi mai ușor folosind aplicația Briefing on TV. Televizoarele Samsung Smart au acum funcție de alarma și se pot sincroniza cu dispozitivele mobile Samsung pentru a porni și pentru a afișa informații importante, precum timpul, vremea și calendarul utilizatorilor.

Soundbar-ul curbat Samsung

Samsung a lansat marti si un nou soundbar curbat cu un design elegant și premium. Acesta se potrivește perfect cu televizoarele curbate Samsung cu diagonala intre 48 și 78 inci, oferind cele mai bune soluții audio.

Noua serie 8500 ofera o calitate a sunetului imbunatațita cu 9.1 canale audio, avand o boxa principala centrala și boxe secundare la fiecare capat. Acestea au fost adaugate pentru a intensifica experiența captivanta, oferind un sunet egal și echilibrat in intreaga camera.

Cu unitatea Multi-Air Gap montata pe subwoofer, soundbar-ul ofera un sunet de bass mai intens decat alte soluții audio obișnuite. De asemenea, soundbar-ul dispune de conexiuni wireless pentru TV prin funcția TV Sound Connect via Bluetooth.

Preturile Samsung SUHD si soundbar-ului nu au fost anuntate.